加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
Downgrade唔可以同系同科
可以試下同系唔同科
讀幼教有冇同關經驗或其他relation?
完全無關移民局有可能會唔批

Bank做邊個位?金融應該多倫多比較多機會
https://www.wikihow.com/Wear-a-Remembrance-Day-Poppy-(UK)
如何佩戴虞美人花

#6 Show respect to the fallen by proudly wearing your poppy in public.
(#6 在公共場合自豪地佩戴你的虞美人花,以表達對逝者的尊重。)
馬死落地行
想請問你投資戶口佔40萬入面幾多成?
個投資戶口入面係得股票定係有cash?
因為我大部份資產都係投資戶口入面 如果可以既話唔係太想放晒啲股票
明白,唔該晒你
想問下大家係自己申請多定經agent多?

讀pg cert,如果自己申請 具體係咪先聯絡心儀college 用degree 同 ielts 拎到offer,再去使館申請sp之後就OK?

我自己係17年grad,係英國做過銀行,所以想係多倫多讀返 financial planning pg cert ,有無人知e個背景同cert係tor 搵工會相對易d嗎? 同埋大概問過下agent,佢地都係話centennial , George brown 最多港人讀e科, 所以我揀返e兩間college 應該穩陣d?
有冇人知ubc 既second degree computer science 易唔易入?
想拎左PR後再讀番書
我17年11 HK bachelor grad
請問各位知唔知如果申通2022年9月的1年Post grad符唔符合stream A 要求?(因要5年內畢業,唔知計Post grad入學定畢業時間)
定係申請1年master比較 穩陣?
兩個都得
睇畢業證書上面嘅日期
開學前未過五年就可以
1年master都係一樣,但好難搵
Leon
唔該巴打
無錯呀 1年master選擇真係少而且學費較貴
除咗d名牌大學,好多U都唔係大城市
地點都係一個concern
唔洗經agent啦,報college 10分鐘內都搞掂,有offer之後直接上網搞sp,你後生又夠錢既話,冇乜人會fail
你講果2間都係比較多香港人讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞