加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
直接考到得為止保險d
可以考其他詳細自己睇學校要求
想問你大幾時開始申請?要等幾耐先有offer?我打算報fall22
出咗黎打工幾年,而家考Ielts唔知拎到咩分,屌啦媽考一次成二千銀,可能考duolingo
我9月尾開始申請,今個星期岩岩收到offer. 不過好似May intake 已經full 晒, 要等9月offer.
如果你係報diploma, 唔係間間要ielts. 我有degree, 所以ielts直接exempt左
收到請問duolingo 會唔會好似ielts 咁分左academic 同general?
progress campus 係Scarborough 唔算偏啦
我係想報diploma, 我都有印象之前見過有人咁講過, 我本身都係ugrad.

想問下如果想exempt 嘅話有冇話要提供咩額外文件去證明?

無,直接google duolingo english test
收到 thz
不過頭先睇過有啲dip 除左個base cost 仲有一大堆雜費未計 study materials health insurance
計計下都過晒20萬 co-op 個到又要洗錢
我係through agent搞(唔收學生錢),睇完我成績表話可以直接幫我exempt ielts拎offer.
我都諗緊租Scarborough, 果邊交通方唔方便(返學+入城)唔揸車既話.
Yes就係maple couple.
我淨係識呢個

btw, thanks
有巴士 係冬天凍唔方便姐
如果未到加拿大有咩途徑睇租屋既野? condos.ca?
之前睇果邊既租都唔算平
寫左study plan 未
建議落地先租啦
呢排好多新聞講好多scam
其實gta 都係咁上下價錢
即係到步時住酒店先
寫好晒了,等搞visa時就可以upload.
大概寫左幾多字左右
我報下年9月 過多幾曰先遞application
未知學校邊科收我
airbnb 啦
直接去嗰頭住睇下個neighborhood 咩環境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞