加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
我係喺Fin Tech做
考緊就加油吧
有個牌去外國人工都會好少少
加拿大的話都係睇你去邊個城市
多倫多近紐交所有d似香港
加拿大移民的話而家有Stream A & B
做邊行關係不大吧
唔怕用2手可以 買野可以去value village , goodwill 之類慳番d錢

盡量簡單生活
仲諗緊讀咩好
希望下年過去
想問個可能有人問過既問題,如果我想行scheme a, 我17年6月畢業,如果我報加拿大個邊5月intake既post graduate,係唔係都趕得切?
趕唔切了
你個case 2022年下半年到期
讀一年仲要等post grad出畢業證書等文件
如果你仲未讀應就趕唔切post grad
但仲可讀兩年diploma或最少一年master
即係post grad係計到申請pr 個刻5年內,而diploma 同 master就唔係?
無錯,post grad係畀5年內畢業既人揀
可做一年野或讀一年post grad
其他人普遍都要讀兩年
除非搵到個短期master啱讀又啱地點又啱時間
點止,仲有食的問題。食唔慣會思鄉....
乜唔係postgrad入學個陣係畢業5年內就得咩
我即刻去做資料搜集 睇左幾條youtube片同上加拿大個網睇
都係話you must have competed this prerequisite diploma or degree in the 5 years before you STARTED your graduate or post-graduate program
最好自己搞清楚先好wo
係香港肥左兩次路試 諗緊仲考唔考好
定係留返啲錢過加拿大考
唔好意思,記憶錯亂了
你17年6月畢業後證書上畢業日期寫咩日子?
22年5月開到學應趕唔切
但要5月開到學應該已搞緊?
22年5月趕得切先啱
又打錯…..
過加拿大考啦
另外你地呢家建議我考IELTS定 Duolingo?
同埋有冇邊間學校可以介紹下我
但呢d野講唔埋
啱啱先大選完
暫時應不變
加拿大話每年要40萬新移民
支持
支持
睇 college 要求
學校就要dli list, pgwp yes
學校好睇你想喺咩地方讀,你讀嗰科邊道有得讀
好多時排除法已經揀剩兩三間 咁就可以兩三個 program 一齊 apply
可能都係多倫多啦 科我諗可能it方面會易啲就業
之前係Vancouver wh覺得好難搵工 有冇邊間平靚正介紹下
邊間5分都收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞