加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
暫時睇過On 嗰4大college仲接受
巴打我想請問佢國際學生嘅收費係邊到睇到?因為我見到佢只有講2 sems 同3 sems費用,但我想搵嗰個係有4個sems
畀條link黎睇睇
佢似有2個選擇,讀2個或3個sem
如果咁似係如果一年讀2個sem就跟上面個價
3個sem只係跟比例多50%
早d畢業
呢個係黎緊果一年既學費,如果可以就一年讀3個sem吧
下年多數加價
4個sem 大概等如 2個sem x 2
即係佢有兩個價錢, 俾你選擇一年讀幾多個sems?
應該係有d program 5月都有credit可以讀
所以一年可讀3個sem
你冇野呀嘛
你都識講呃綜援係呃
牛奶金係加拿大政府畀每個合資格小朋友既合法津貼福利
到左18個月先有
你咁勁去到唔好申請應有福利?
仔女都用international student?
講野之前用下個腦
唔清楚就了解多d先
請問而家係咪大部份加拿大學校都係接受duolingo?
有做野搵得多都叫呃人福利
支那人係白逗福利但冇貢獻 唔好拎黎比
你咁有風骨睇你去到都唔會申請醫療卡
新移民冇交稅㗎?
資格都唔應該攞,傻傻地
06年老嘢
香港有master
黎緊大溫讀dip
都係貪佢易grad
得兩個sem個啲post grad cert係可以行stream A架可
我見有啲1 year 係2 sems 有啲3 sems
你本身5年內畢業咪可以讀1年course
無就乖乖地讀兩年DIPLOMA 啦
18 grad 睇緊下年9月開學 睇齊資料就考ielts報學校
比我 我會申請owp 做夠一年pr
之後拎pr 價再讀書仲抵玩
佢會寫明係8months or 1 year 㗎
睇返stream A requirement 應該要起碼1 year㗎
保險啲可以再email問返學校
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞