加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
始終都仲係好concern
不過我應該都會照去馬

Btw 唔該晒師兄!
仲有記得你入學時要係5年內指定課程畢業
呢點無問題,我係今年fg ,唯一concern就係個program duration
令人羨慕
加油
我20年POLY畢業,做咗一年嘢,想去Newfoundland 讀個一年嘅Master of Marine Studies,但係我想讀嗰個科近排由a blend of online and on campus courses 轉咗做delivered entirely online,係咪要揀過第二科?
想問去讀書嘅巴絲平均一個月要洗幾多錢(衣食住行)?
想問一問,打算報多倫多GbC 英文班,係未可以順便報埋dip 一次過順住升,趕得到今年9月入學?
可試下問GBC DIP先,英文唔得佢會建議你讀佢個英文課程先,咁就最穩陣。下年DIP而家都開始報了
問下學校應點報?未齊料可能報唔到dip
我想報Seneca果個pgd program寫住2 semesters(8 months)係咪唔應該搏
打算自己搞,咩都唔睇靠agent唔放心
但上網搵吓資料其實自己搞都冇咩難度
大把人俾你問
邊個prog admission session?
冇聽過唔可以自己搞喎
Post條link上黎睇下
真係冇寫1year program, 可能唔得
最好問問學校係算1year 或 8個月
IRCC都係跟學校資料同定義
建議您唔好搏 因為seneca 自己都唔敢肯定答你係1年定8個月
ce + al + 大學cert
3日就批了
佢講就4個禮拜
我6個禮拜先批
一個月之後keep 住催佢
好感動ottawa 有同鄉
就咁讀個1年taught master都可以申請PR?
有bsc, msc, 本身都有d興趣再進修下
有d 2022既course報名個陣已經冇doulingo 揀
建議你直接報個course睇下受唔受
原來要咁耐
條友係咪叫sophia
可能我嗰排處理緊1月堆人塞車掛
我5月
我都係睇價錢行先
學費好似比較平少少,生活費應該冇多倫多咁貴掛,讀完一年Grad Cert再算啦
果度應該都多中國人?
我都係搵sophia
應該唔多
聽講5% 支拿人
你報咩科呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞