加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
睇下先 唔該巴打
佢本身帶左頭盔寫明可以隨時取消。政治既野一日可以改變好多,盡早出發就最安全
報postgrad要你個degree係五年內
而報PR係你要係最近3年內拎到postgrad
Assume 你17年9月畢業 你要係5年內 姐係22年9月入學
之後再報PR就ok
有錯請指出
想移民加拿大 最緊要入Telegram攞料
由申請到落地 資訊最全面
https://t.me/joinchat/TOW0rKegyH-GRs8H
請問想行stream A去讀書2年, 咁尼2年可唔可以做part time養活自已?
一星期限20個鐘,暑假限40個鐘,應該都可以幫補下
現在仲有無dip 可以係香港讀1年先過去
有無人讀兩年Diploma?想知翻學時間表大概係點
間間學校年年都唔同
香港人應該都係編每星期3-4日返曬
Free其他時間做其他野
翻工
一個星期最多可返20個鍾
網上話侍應計埋貼士有$25個鐘
每月當$20*80
都幫到下
我朋友係果度住,佢話好多出現金
交下稅唔怕稅局查喎
接受出現金只係助長果班華人老闆
搞亂個就業市場
20個鐘做鬼佬工,其他再兼下
放外賣囉(有車的話)
冇技能冇要求
仲有貼士
天地堂做兩三個鐘又得
送外賣
都係唔錯既選擇
報左個一年Post Grad, 想再confirm下本身個degree 係parttime master得唔得
睇咗好多兩年 diploma,好多都話要 high school Grade 12 or equivalent,即係中五唔得一定要中七先夠12年?仲有當年會考數學F咗,好似連 high school Math 果個要求都達唔到 咁點攪?
中五只係 grade 11, 好多學校都會唔收
但網上話有部分學校都會認受中五升讀
可睇下下面呢條link既學校
我冇細睇
留意有冇DLI

https://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzIyNjY5Mzg3MQ==&mid=2247491458&idx=2&sn=b4f95ae9256bd6af05e8abb0275c56ba&chksm=e86dd802df1a51142d22bec8ecbd72d4d9c75bb381217c9a33ecce03a592f7874b0bd022160e&scene=21#wechat_redirect
Post grad畢業證書日期五年內入讀就可以
唔係計post grad畢業日期
我見有d dip係第一年online 上堂 第二年實習
第一年係香港讀完
第二年先過去咁又得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞