iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
唔入盒應該係暫停而唔係disconnect?
你平時睇片聽歌自己pause 同play 有冇問題?
戴返zoom冇聲,咁其他例如歌出唔出到聲?
出到,所以應該係Zoom嘅bug
咁似係,可能zoom 本身係冇pause 呢個功能
嘩…貴咗啲喎
我用bose連team meeting都試過冇聲,
㩒mute再unmute就有返聲,你可以試下呢個方法
頂唔順部10.5"白點越黎越多
如果唔care 鏡頭 / Thunderbolt / miniLED,係咪應該搵隻官方refurb 2018 11"算 (256GB WiFi $4899)
定應該為左6GB RAM搵2020?
一係慳錢4899,一係直上M1
點都唔會買2020啦
個價喺中間,多啲嘢又雞肋
10.5“都4年了
上M1算啦
11”未有miniLED令我有少少唔想俾咁多上2021
不過有新買新都啱既
其實我又覺得唔需要特別追求Mini LED
如果要平玩一係4199買2018 64GB 11”
如果追求性能就買返2021年M1
好想買個keyboard
想用教育優惠又想用回水卷係咪只可以walkin買
2018 refurb 4199 兩隻色都賣晒 12.9細gb數款都無了
間唔中會有
你唔係買左喇咩
真心建議唔好買4gb ram 機
8gb ram reload 頻率已顯著上升
4gb ram 只有 iPhone 用還可以
睇個走勢 iPad 4gb ram 過多一年你會用到火滾
尤其是依家好多 apps / 網頁都興無止境向下轆
買咗一個月啦 上去睇下有無再減發現無咗64gb
係 部8gb macbook pro一開過千頁pdf就不停reload load完pdf chrome啲tab又要load過 變相啲電用多咗 又殘咗
決定買部ipad pro12.9 上堂jot. notes. 用
睇過咁多款同youtuber review. 都係ipad. 最穩陣
岩岩入手左ipad pro 11” 有冇咩case推薦
jot notes 除左iPad諗唔到其他
你要唔要keyboard,洗唔洗cover等等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞