iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
收貴左 但今年仲有無呢個優惠
要係啲大學生/教職員先有AirPod 送 條友講啲唔講啲
宜家出 12.9 iPad Pro 會否不理智
想知以前係咪每年都有新 iPad 出的
1.5-2 年出一次,而家都未一年,自己諗
好衝動地入左部12.9吋,相當後悔,好重

勸各位唔好因為睇片靚少少入,要睇片靚,不如買隻mon好過

唔知128G放出去蝕幾多
ipad=泡面神器
就算出新,11”應該會加mini LED個變動會大啲
12.9”相關少啲,我就係咁諗所以二揀一出咗部12.9”
不過好似上面話,加埋Magic KB真係好大份好重,我自己響門市撚咗好耐覺得接受到先決定,因為我唔係成日會拎出去
放$5500 實得
5000收
12.9 真係有咁重咩?
真係重
我由11 轉咗12.9,睇慣咗個mon之後唔覺得自己用緊12.9
直到我攞起咗部機
你係成日都要拎住部機?
一攞上手嗰下已經feel到好墜手
例如喺床攞部iPad 出廳用嗰下
早知買二算,出邊超多人放iPad
有冇app可以睇到本地hdr 片
等m2再買
我都有諗過收旋轉嗰堆二手全新機,好似好多人公司抽獎中完放
不過諗吓差唔多成皮野都係搵番Apple穩陣,係貴不過買個安心
其實M1版同A12Z版係使用上分別係咪唔係好大?
而家仲用緊A10X果部iPad Pro 10.5, 想換部蘋果翻新機
下一部 功能咪又係差唔多 ,你估你可以用盡哂佢咩
暫時rumors講有新硬件設計
不過嗰d新野大多數都係可有可無
咩蘋果logo無線叉電、FaceID擺去橫向機頂等等
11"如果上mini LED個分別會大d,12.9"就幾乎肯定唔會改良個mon
改用M2可能可以幫到續航力,12.9" M1衣家有少少倒水 / 唔太做到all day battery
最近入手ipad pro12.9
用原廠叉電 發覺充得都幾慢下

正常現象?
得20W 差唔多啦
要快就買個大過39W 嘅
印象中最多食到39

2018 11"係咁,12.9"好似無分別
頭burst上到三十幾W之後穩定去番27-30W
呢個情況應該用任何30-100W既火牛都係咁 (15V*2A USB-PD profile)
其實用20W牛只係慢少少
用緊11" Gen 3 諗緊買唔買logitech combo touch 好
試過combo touch 用黎寫野畫寫會唔穩
諗緊有無方法DIY可以固定個角度等隻手壓上去都唔搖
如果得就perfect
想問下會拎12.9出街既巴打,有無岩岩好大細,又有少少間隔既斜揹袋介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞