iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
Gen 9
平時玩下夠做喇
唔少人買iPad pro返嚟上連登同YouTube
其實依家ipad有冇得用fcpx?

remote desktop番去部Mac度行
即係無得獨立用
順,Universal control 都順
想問下sidecar係咪會好食電?
有部ipad pro 2018 11” 開sidecar 2個鐘無一半電,正唔正常?
去Apple - 銅鑼灣店買iPad 做埋trade in都得?
想問下連登用magic keyboard 係咪無快捷鍵 或 手勢?
例如上一頁
同iphone13一齊出有幾舊
有無人用第三方耳機, 淨係得右邊有聲?

但耳機插其他device 之無事
用緊,iphone 11性能做依啲野唔會lag,係要擔心個mon可能唔夠靚
50蚊收
你用有線?
我無線無事未試過插有線
主要係ram 少
ipad pro 8gb ram 真係好少情況會reload app
至少一路睇youtube一路上連登都無彈app既
想問吓多唔多人refurb版嘅ipad 一兩年內就壞?
iPad pro2018用左差唔多一年 touchwood仲好地地
買俾阿婆部iPad air 2用左一年多d 死到直一直
不過唔知老人家平時點用
心郁想買refurbished iPad pro 2020 128GB
但過兩星期又出iPad air 5, 睇唔睇定d 好
有無整圖軟件介紹下,好多都要subscribe, 想揀隻好先俾錢
冇記錯年尾有

luma Fusion support FCX 互用
雖然好似話就出新ipad pro
不過有需要用就買咗ipad pro 11”
終於唔使再用apple pencil gen 1
打算買二手apple magic keyboard/雜牌keyboard出街用
兩星期咪睇下囉
不過應該都係Pro機贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞