iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
有無AC+?買左幾耐?
有又買無耐梗係換
買macbook la
見fd用過,好順,真正既second mon
有iPad 12.9 同iPad mini,結果反而係mini 用得仲多
iPad Pro 都係放起desk 到播下野
本身諗緊買唔買12.9 magic keyboard, 如果有universal control, 真係未必買
我以前用開iPad mini跟住轉用iPad pro, 呢幾日都諗過轉返用佢手感好啲, 點知256 GB 原來成51xx, 呢個價錢我買返pro 算
有無巴絲用ipad pro 黎做notebook/ desktop second moon 做野睇片
係屋企用desktop好少用ipad pro擺係到唔用覺得有D浪費
有 經常用duet app
巴打用air定display?
GoodNotes 係咪唔可以將google drive 既folder copy 落iPad 到
淨係可以揀pdf?
要入晒落去再開folder 自己人手分返?
5000蚊收唔收到ipad pro 11寸?
想問如果用黎畫下畫, 11吋夠唔夠做?
畫畫唔應該係越大越好?
利申唔識
冇呀,就係覺得如果spec唔差得遠既就唔想比多二千幾用12.9吋喳
11”同12” CPU力同RAM量一樣
11”續航力好少少
12.9”個mon大好多,畫野有明顯優勢,不過大份好多重好多
2021呢代12.9”再貴少少因為mini LED,繪圖無用甚至影響色準(黑底紙畫淺色會blooming)

不過衣家傳緊2022年內會有iPad Pro新設計,11”會上埋mini LED
坦克都嚟iPad Post
因為我部10.5“壞壞哋,研究換唔換好所以周圍追post
結果買咗全餐12.9” 5G + Pencil + MKB
加埋AC+成部14” MBP價錢黎
比我一定買mbp
咁我兩樣都有,各有各用途
有冇巴打用2017 ipad pro 11配magic keyboard有咁嘅問題
當我入到app/browser search 嘅位,例如youtube/google search,打字冇問題,但係上下左右enter冇反應,冇得撳enter confirm我想search 嘅內容
其他地方就冇事,例如我reply 連登就可以正常用到上下左右移位同enter隔行
有冇巴打用2020 ipad pro 11配magic keyboard有咁嘅問題
當我入到app/browser search 嘅位,例如youtube/google search,打字冇問題,但係上下左右enter冇反應,冇得撳enter confirm我想search 嘅內容
其他地方就冇事,例如我reply 連登就可以正常用到上下左右移位同enter隔行

2020先啱
岩岩5000蚊收到部ipad pro m1 11 128gb了 幾抵玩
$5000 二手 正常價 唔算好平
我係咪收貴左 但仲有保養
上年7至10月
$5999 全新送AirPods 2
扣返AirPods 2 $800 $5199 信用卡回4% 圍返$49xx 全新
記住係上年價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞