iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
未有perfect solution 既keyboard
所以我一直冇買 combo touch/magic keyboard
兩個都有大缺陷

利申 iPad Pro 2020&M1 用家
有perfect 既話咪無得再出下一代
d 廠要擠牙膏咁先keep 住有新野出

btw買左 1個月內二手combo touch $1000 試下
暫時諗到如果要寫野唯有係機背加野升高佢
買咗19蚊lumafusion key 上2個月用到現在冇問題 繼續使用中
combo touch 個gesture 有時神神地無反應
最主要係兩指輔助按鈕成日無反應
係咪要拎去換
今年iPad pro 仲會唔會出新機 我仲用緊第一代9.7 粒電好撚虧
唔知3月會唔會出m2 連新iPad pro
最perfect 應該係MacBook pro 個keyboard
未用過macbook
不過討論iPad KB per唔perfect唔止係講粒key,係應該講成個package因為無論Magic KB定combo touch佢都係一雞幾味 (KB + trackpad + stand + case)有太多功能要考慮
我想個combo touch 可以正正常常咁用就得
唔好耐唔耐隔一陣無反應
我自己就係本身只考慮功能已經99%打算買combo touch,但係臨買之前見你哋講有時會disconnect,出去google咗一陣就抽頭最後都係買Magic KB
Magic KB有佢嘅缺點,不過對我最緊要嘅stand穩定性同埋連線要唔斷佢無問題
magic keyboard係唔係完全無斷過
d gesture好順無delay咁
有無巴打係插HDMI線駁去電腦mon用?
如果咁駁法個電腦mon無喇叭無3.5mm插口,我可唔可以揀翻部ipad出聲?戓者ipad連藍牙出聲
買新機都要排到月底
係喎搞咩要咁耐
係咪準備出m2 ipad pro
請教下邊到有得買key🙏🏻
試過藍牙耳機可以, 但用唔到IPAD的喇叭.
追故有
感謝
藍芽耳機/喇叭/經hubs 3.5mm 出聲都可以
喇叭係講緊藍牙喇叭?因為上面巴打講用唔到ipad喇叭
係藍芽喇叭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞