iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我有10gb 左右pdf係desktop 裡面, 可以放上google drive 比ipad dl?
可以
想問下iPad pro 12.9 2020(第4代)可以用咩keyboard?
我見apple官方同logitech都冇support呢款既keyboard
定係可以用第3代or第5代?
通用的,係磁吸位5代唔同左,同厚度有唔同。
我5代,用緊4代keyboard
有無d magnetic stand 用家推介下邊隻好用?
買ipadpro 2020定2021好

淨睇片/唔洗快既就2020
諗住取代mbp 2016
點解唔買番macbook
有新買新
揾嗰大學生幫手用教育價更好
yes apple 野 2手 / 舊版價太硬,一定有新買新,加即出即買,因為出幾耐都係一蚊都唔會減。定律黎
取代唔到
IPAD做到嘅野IPHONE都做得到
m1air /13吋同買ipad pro 差唔多錢但ipad pro 有120hz
MacBook 有120hz 又貴
咁可以博下年出新ipad
iPad Pro 平均兩年先換代喎。今代m1+8gb ram抵換啦。
利:2018 2020 iPad Pro 都有過
抵換既
其實2018都仲夠哂用,不過我貪新換姐,因為舊機都會有折舊,只係少過全新機第一下落地無1k。
但機用耐左,電又會差d,又無左保唔知幾時會壞咩,我當個1k apple care 黎
諗住買2020/2021姐
始終都差$2k 差價
如果你唔會買個keyboard做下野,ipad係好既
如果會就諗清楚
keyboard 可以後買
但120hz 吸引啲
Macbook個mon
我覺得唔係咁明顯feel到個120hz
可能我平時唔係用開macbook
點知 夠用到部機爛啦
大把人用緊ipad 1,2
好揀襟架ipad
夠用啦
唔好買舊到有home button嘅就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞