iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
淨睇YouTube,Netflix咋
應該夠
雖然呢度係ipad pro 討論區
但如果真係買嚟純for 睇片
我覺得三星tab 會好啲
起碼比例都舒服唔少
但如果仲想做其他嘢,就實ipad
翻新ipad pro第2代4千8
抵唔抵用
三星不了
點解咁多人問
就係一定要5K 有找
我上面 就放棄左 紫Air 5 64 去買翻新 pro 2020 128

如果加多又點 加多又點 最後會變左用 $6399 買 2021版返來睇netflix
好似話關支筆事?
ching你用緊邊隻paperlike?
用緊呢張已經滑晒(屋企嗰區嘅電器鋪換)
想換過張又唔知邊隻好
120 同 60 一般咁用分別不大
但如果你經常上網、碌社交軟件、打機就好明顯
你可以去門市試下、對比下

如果64gb 你夠用嘅話
Air 5 64gb 性價比好高
有m1,又有8gb ram
至少粒m1有冇cut少啲嘢就要靠其他人test啦
應該夠

粒m1有冇cut少啲嘢就要靠其他人test啦
我iPadOS 14+apple pencil 都一樣咁食電
驚上左15仲嚴重
點揀,120Hz同60Hz其實差幾多
64Gb 夠用可以諗air,因為一樣係m1+8gb ram
如果要128就老西都俾多$400
多promotion ,幼邊,4喇叭
除非你有touch id 情意結
應該夠

至少粒m1有冇cut少啲嘢就要靠其他人test啦

想問吓點樣叫一般咁用?
如果你係主要用來睇片追劇
120同60係無乜分別
如果你長時間掃個mon
例如掃網頁,掃gb、ig 就會發現有分別
好難用言語表達
建議你去門市左一部air 右一部pro
不停掃掃掃

又或者你用咗一段時間pro
再返去用air
你就會發覺60同120嘅分別
新入手左ipad pro 11想問咩keyboard好用
你講bluebooth 定連case 先
連case啊
想平price.com囉 我見6000幾都有2021 12.9 128g
不過伏唔伏就唔知 如果有apple care 有事最多咪去apple換返新 計返6000幾買翻新2021都抵
有冇師兄用ipad 會搭trackpad用?
用緊第幾代
係咪好用過magic mouse?
想請問Magic keyboard同埋Apple pencil除左Apple Edu Shop之外邊到買最抵?
依家Apple係咪仲係咁仆街用信用卡係Online Store買嘢唔計網上簽賬?
有冇ching 有留意開 慣性今年會唔會出ipad pro 2022 ?
因為現在個版本都出左成年
都係得magic keyboard同combo touch 揀
睇你咩用途多
我覺得今年未必會
20升21 都係因為出咗m1

Air都唔係年年upgrade
想問下walkin applestore用ac+換機,使唔使book genius bar
book定好
walkin可以等好耐
有Ac+ 就叫特快更換啦
見到Amazon買renew iPad pro 12.9好抵玩,但見啲人comment都麻麻有冇人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞