iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
唔該,我都係多口問下,其實本來都係想藍芽或者插線耳機/喇叭,無諗過靠ipad自己果個
新買ipad買唔買apple care 好?
iPad嘅Apple care應該係最抵買
Pro就一定,有咩事一整都cover到,衣家個機殼又咁易彎,俾錢人為保係有機會用
廉價iPad同mini我覺得可以唔駛;Air就好難講,加埋Care貴過買Pro咁濟
其實ipad pro M1 有無消息黎緊有咩新功能,例如同Mac 更多同步?
但你係同緊冇加AppleCare +嘅Pro比
我覺得大update都係等6月wwdc
但家下15.4係多咗 同Mac同步功能嘅都
正式版應該一個月後有
Pro 你會唔會買埋pencil , keyboard 先
會就仲抵
Ac+係包埋呢兩樣

我自己就有買ac+
縱然有case 有mon貼
始終iPad 預用好耐
所以因人而異,加多一千幾百對比機價又要視乎你無加SSD同LTE會再值少少
個人覺得個總價格唔太貴的話搏佢唔壞,一壞就total loss或者拎出去俾人整好似仲合理
Air個價位啱啱放響「壞就又鳩佢算」心理價位中間
想要大Mon但又唔識畫畫唔會買pencil,平時喺屋企休閒用睇書睇劇多,諗咗好耐買Air4 10.9”定 Pro 12.9”好:((
12.9, 4喇叭唔會後悔
但就難D拎到出街
PS: 用緊 11 pro
如果放定係度就12.9
大家點解決坐喺床用ipad睇片嘅問題?放腳?好似會太低
用果啲中空枱仔又唔穩
寧願用MacBook 睇
iPad 真係唔知擺喺張床邊度好
買個夾夾住佢
夠力水?
我果部12.9吋
出過去深水埗睇咗下都唔夠力
近排咁凍,唔想離開張床
macbook 都係會太低,條頸長期低頭頂唔緊
12.9會難買啲
但應該都有

我N年前買咗個大夾夾12.9到依家都仲用到
MacBook 咬後d睇
搵部舊款12.9"會化算好多
magic keyboard
搵枕頭/cushion墊高佢睇
ikea有款床上用嘅摺枱仔
可以用嚟擺嘢食/電腦
床上面食野好易出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞