iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
有無長期apple pencil 2 用家?
長用其實需唔需要套?

我見佢磨沙面好似唔易花
其實ipad啲螢幕質素係點?唔講普通ipad, mini air 11’ pro都係用Liquid Retina,姐係佢地表現都應該一樣?但依三部都led mon黎,係咪唔夠iphone 既oled mon咁靚?要靚過iphone mon 既oled唯有揀12‘ pro既mini led?
冇用筆尖套嗰啲
但支筆成日比我整跌落地
換咗第三支筆尖了
跌爛?
同埋想請教下大家啲smart keyboard會唔會唔穩
事緣喺床煲緊netflix 然後smart keyboard唔穩
成部ipad連keyboard跌咗落地 左上角崩咗
年尾ac+到期 諗緊幾時去換部翻新機好

但又驚翻新機冇咁襟用
買得AC+用到尾即係部機用左兩年
比幾百蚊拎去當換粒電都抵啦
你有ac+可以再比錢連keyboard都換埋
其實apple所有product個mon都好靚
apple pencil 痴係個頂真係倒水電,明明已經叉滿

但唔放個頂都唔知放邊
喺書枱成日唔覺意手踭chok到支筆跌落地
如果換keyboard係咪額外再加錢?🙏🏻
係, 分開計,唔記得幾錢, Apple個網有寫
ok唔該晒ching
請教下,如果依家買二手ipad pro 10.5定新果部ipad好? 諗住用黎睇文件,jot note,zoom仔,玩下procreate,睇片。 畫質邊部好啲?apple pencil 用到二代係咪一個concern?
Pro有120 Hz,又有左右喇叭

用唔到
11” 有咩case推介 可以直立睇 要輕身
依家買iPad Pro 2021 11inch會唔會太遲
想上zoom用 但係又唔知嚟緊spring event會唔會出iPad Pro 2022好爭扎
有冇畫畫/執相嘅人用Ipad?
你哋多數買幾多GB?
實際又用到幾多GB?
10.5淨係用到第一代apple pencil
如果apple pencil少用同埋考慮筆直可以買10.5
我本身想放10.5再用啲錢買ipad
不過壓價太勁
都係去Apple trade咗就算
至於放嘅原因係我好討厭支筆充電嘅設計
不過新機冇咗3.5mm唔慣
因為平時zoom中意插有線耳機多啲
我本來上年年尾想買
拖到今年2月頭先買
剛剛先到手
只能講早買早享受
雖然只係早享受到1-2個月
如果你唔急用咪等下先
急用都冇辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞