iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
你講緊要俾deposit不過佢會俾部借機你嗰樣野?
好似可以送上門?
Hold 咗limit 就寄部機俾你
佢收到舊機再取消hold
ipad pro +combo touch 再加notebook 支架升高佢
當notebook 咁睇舒服好多
高過magic keyboard
不過ipad 機重keyboard 相對校輕要就下位如果唔係會反
入咗2021 12.9 有冇巴打有類似依隻嘅case推介 最好係4邊cover
Kaiboard係咪用唔到係外置keyboard上面
咁仲有咩中文輸入法好用
岩岩買左個pitaka ipad pro 11‘既套返黎用
連埋magic keyboard之後都幾重
你地部2021 11吋pro 食唔食電
好似好食咁
諗緊入唔入手好 我12.9 但見如果想用magic keyboard就一定得3邊cover 搞到我諗緊買佢+magic keyboard定用combo touch算
我自己本身都當係laptop 咁用所以無後悔(小出街用)
其實係有時for係屋企蚊部野出黎可以當普通ipad連套用咁
升咗IpadOS15.4 超食電
想問magic keyboard 有無connection 既問題
我用combo touch 有時touchpad 個gesture 用用下用唔到, 跟住要抆開再吸返先正常
咁大鑊 仲想入手combo touch 多唔多人預過依個問題
我用magic touch半年左右都好似剩係一次
combo touch唔知了
我唔知係因為我跌過既問題定係點
好彩我唔係成日用所以問題都唔算大
將keybaord同ipad 抆一抆開再吸返就無事
可能講得唔好
淨係得touchpad gesture有少少問題但係keyboard係完全無問題
gesture用唔到既時候keyboard都用到,有時lock & uplock 後又正常返
不過最唔鐘意ipad pro個速成輸入法,完全唔慣
絕對會出,有m2要出一定上m2
Yes, M2, mini-led, MagSafe.
我因為要用Windows, Mac keyboard迫自己學好咗倉頡
我都曾經試過,最後放棄

有無人知左上角個time widget係邊個?
同埋點樣hide time&date 係條status bar度?
Update OS啦
?? 咁個time widget呢?
iPados 14先有
所以iOS 15.4 係無依個function ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞