iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
求教 完全唔識
想買部iPad送俾朋友 朋友做紋身 平時用紙畫圖 諗住買個pad俾佢
Pro 定air好? 如果分別不大就買平果款
Thanks!
我覺得紋身師未必鍾意用ipad 呢啲去畫
你有冇探過佢口風先
有apple care就唔好用貼 之前街邊貼咗張超好手感極滑 但用落pencil感覺勁奇怪 即刻摵咗
Goodnotes對比Notability唯一唔好在如果Print Screen嗰頁面太長,一開個File 成個畫面會放到好遠要自己Zoom近去就

相反N字頭一開就Fit哂唔洗下下Zoom in
OLED不了
想買Goodnotes時發覺無左特價
1. Jailbreak
2. 買多部Macbook
想買支代用筆黎撚下
有無介紹,唔係成日用筆所以唔使叫我買官方了
Crayon
https://iphoneteile.com/520419/sidecar-problem-cannot-close-window/

有冇苦主
見到國外有人同我一樣情況 並行嗰陣有個視窗閂唔到
有無人個app store search唔到app
ipad pro 啲電好似無macbook air 個襟用
係,尤其用 5G 時,開完上晏會,只剩5X%電量,再充電先可以下晏繼續用…
想問一下部I pad 12.9跌凹咗𠴱條邊框
Mon 無爆, Apple Pencil 斷咗
有買AppleCare ,想問吓要整幾錢
直接問天才啦
有買care應該機$348筆$228,佢每年最多加埋換兩次
唔該晒

屌中伏
上面 IpadOS 14啲擺位順眼咁多嘅
好彩仲未升
請問icloud 爆晒位, 想放pdf notes 落ipad goodnotes 5/notability 到睇
大家會用邊個drive放
淨係放落iPad 度睇嘅話唔使iCloud 喎
直接駁落電腦拉落去就得?
Airdrop 又得
直接喺iPad 上網download 完save 入iPad 又得
呢排部iPad寫嘢會冇啦啦飄咗去第二到
冇啦啦會有啲直線或者一點一點出咗嚟
有冇人知咩事
冇買apple care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞