iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (29) 1001記得開Post

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
無3.5 mm好大concern bor~
想問下1代同2代筆其實有咩分別?
充電同連接
2會方便過1
個人覺得2輕過1
功能上好似話2有short cut key
不過我未研究唔太清楚
我覺我充電方便已經值回票價
今日買咗
反正消息都好似講緊3月係出Air 5
Pro要9月秋季先出
所以狗衝咗
Thanksssss
ipad mini定ipad pro 細機好用
想知有冇人有呢個問題? 上網搵唔到
用緊ipad pro 11 2021, 用佢原裝支筆同個File app黎開PDF個陣,
有時寫寫下會冇左成個筆既工具列, 唔係縮細, 係直頭冇左
但支筆又繼續用到, 寫到野
搞到成日要再禁一次停左寫野, 再開多次先出返個工具列
sorry 1999
前排部15年mackbookpro打柴
嚟緊9月又讀返書 諗住轉投ipad 發數都攤係床用
諗緊air5定2021pro好
建議2021Pro 12.9inch + magic keyboard
當半tablet半laptop咁用
有冇人用過呢隻野?
或者類似GE介紹?
HyperDrive 6-in-1 USB-C Media Hub
https://www.price.com.hk/product.php?p=524663
有興趣
傳緊air會有M1, 8GB RAM , 128GB SSD
好彩上個月買既係12.9”唔係11” Pro
咁樣會打死11“ Pro
Telegram 唔可以用pencil?
早排上網賣佐
新買pro 11既人要哭成狗了
但ipad air無120hz,無quarter speaker
有咩難受, 我反而覺得啲人比到成5千蚊買部air,連啲大陸機都有既120hz 都冇, 粗邊, 一味同你講M 1 m 1 但整個殘廢OS 用上黎冇分別, 未仲自欺欺人
母親的抉擇

ipad air 5 , 256 gb 5999元

ipad pro 2021 ,同樣256gb ,7199元

值唔值得 俾多1200蚊買120Hz
或者iPad Pro 2020 翻新機256GB,$55XX
仲有四個喇叭

如果你係學生或者身邊有學生 又唔介意等下
不如等bts
Air 得64gb、256gb
64gb 又太少、256gb 又用唔曬
擺明焗你買256gb
但iPad pro 11” 128gb 只係貴 air 256gb $400
想問下有冇iPad 托推介?想喺屋企有嘢晾住咁斜角度咁jot notes/畫畫

而家要好土炮咁擺個AirPods case 墊住,先有個角度
有冇人用緊 白色Magic keyboard
易唔易污糟/變黃?
我覺得如果揀air 只係為左佢隻色同touch id
其他方面唔值得考慮air
日日用濕紙巾抹個Keyboard同張枱,用左7個月仲係好白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞