雅蘭中心牛角Buffet 劣質牛扮日本A5和牛

1001 回覆
46 Like 654 Dislike
今日落左黎第二日
我唔怕黑不過怕凍 跟我一齊跳開心舞
你問我 我又未覺得係慣性消費 因為多數成班人去食 單次消費多先做到金會員(1個月1餐 還好吧)
同埋踩d肉靚唔靚 咁自己通常唔食任食 所以無咩經驗
但食過2-3次任食 我又未試過肉唔靚既情況(通常食3-4lv)
但未解凍 成舊肉都好硬就次次食任食中後期都有(同時係我比較少食任食既原因)

飲食業黎講 中價位佢d服務其實都幾好 但好明顯近半年開太多舖 員工培訓得唔夠
上次去食九龍灣普通牛角 2個人去 叫得唔多 但我地分開叫自己想食既(點知2個人先叫得4碟肉,其他都係叫海鮮蔬果內臟)
食完埋左單先發現叫左5碟肉(我認我衰仔無睇單就簽左)
但好記得係淨係得4碟上左黎(因為我地仲笑住講:今次叫得4碟肉,下次叫返多d肉先)
咁叫個店員 想叫佢幫我查下其實係出左定未出(諗住佢話出左,咁就由佢 自己無留意)
點知過左1-2分鐘同一個店員黑口黑面走過黎問我食無爭d咩 想退錢定出返比我
我都食飽 自然揀退錢
個店員就黑口黑面比返現金我 好似我殺左佢全家咁
所以搞到我唔想再食九龍灣間牛角(九龍灣都食過幾次 但好明顯開左新蒲崗之後服務差左)
之後筲箕灣牛角就唔知點解 係難食d
佢係錯字多,格式又難頂啫,基本上佢無白卡咁痴線。
佢兩個係咪閪客就唔知,只知屬於見高拜見低踩,唔好食咪唔好食囉,投訴囉,係到講根本無人想so佢哋,尤其係我呢啲唔係常客嘅都覺得佢哋兩個係熱臉貼冷屁股,好肉酸。
連登仔水平低係人都知,一有呢啲消費爭議話題班垃圾就湧晒出嚟,正常人冇幾多個。佢哋條件反射,一見有客投訴就已經先入為主認定個客錯,然後就標籤佢閪客。你喺呢度搵正常回覆,恐怕唔係咁易。
唔變黑就驚啦
加左nitrate落去保鮮,加熱變carcinogen
咁你快撚啲死返鄉下,香港好危險,你唔會適應
最弊佢講嚟講去都係嗰啲嘢
都算

有d似食m記咁

方便就腳

以m記 來講。次次食薯條 都會希望個質素係差唔多或者個份量係差唔多,有時一次半次出問題你都未必會講
閪客
阿貓阿狗都可以話自己前員工架啦,lamma姨夠厚面皮一樣可以話自己前員工架
不過有D野事實擺響眼前:
- 頭盤擺到埋單都唔食再加張紙仔老屈
- 野食有問題唔即時出聲仲要狂食,埋單先黎R免費
淨係依兩樣都已經輸晒啦,仲可以幫lamma姨洗地個D真係分析力同邏輯問題
香港是我家 清潔齊參加 掃走垃圾
因為用信用卡嘅話,要先退款再重新碌卡咁就好啲但花時間,而俾現金嘅話係最快手,不過啫係間店嘅損失錢由經理或負責嘅員工賠俾個客,睇嚟牛角個制度應該係員工賠,唔係由公司claim返。
如果佢如實報導我諗都叫各執一辭
有得拗下
但條八婆移花接木再加上俾人起底專門屈人嘢
就蝕晒章

如果d肉真係咁流
一早出聲反枱再擺上網大機會贏

當佢真係咁流
而家咁樣咪做多咗囉
你老母讀書讀到幾年班?學人講邏輯,你有讀書就唔使做傳菜啦
冇,條友comment好多人like下推左上去咪見到
個店員應該係知會俾人照肺
我食海港城牛角態度好到爆,叫日本和牛個啲上枱會同你講解下點燒,同覺得佢地心情好好咁
book即日無位都要發爛渣搵經理,cls閪客
一句都駁唔到仲即刻話人傳菜,多謝你完美示範咩叫0分析力同嚴重既邏輯問題
咁關個客事?你詐詐諦諦收多人錢,應該都唔係第一次啦,年中呃呃埋埋咁多單當獲利回吐囉死剷
唔好人講你又講,用個死人腦諗吓
生果佬話佢會食M記⋯唔好玩啦!分店多就要食㗎啦咩⋯我知係方便但係唔中意就係唔中意,覺得唔好食一次半次都唔會翻撻,唔會做回頭草。就係唔啱先分手無理由因為係左近就一齊返⋯
佢實係閪,有埋前科R開著數,e點佢lamma1定收皮,但我想客觀睇下明明牛角有咁多人都話成日中伏,黃生竟然up下就無視佢牛肉質素下降加雪糕機壞加店員經理白痴處理等等問題 引到8成人支持黃生,佢pr都幾撚勁。
你想我駁你咩?你都一口咬定人哋唔係前員工啦,好撚有邏輯呀屌!你傳菜妹咁撚得閒上連登,唔使抹枱咩?
^用信用卡退錢係唔洗扣員工錢(所以黑面都理解,但都係唔支持咁樣就黑面,可能肉赤卦)
其實我唔介意佢唔賠 因為我知道自己理虧先
佢同我check完係出左 我就唔會嘈(但好明顯同以前有做培訓有分別 因為大半年前 我去銅鑼灣店 都試過信用卡多收左錢 但佢地都好禮貌同我講唔好意思 岩岩碌卡碌多左 發現已經簽左 會幫我取消返但會hold數幾日 再禮貌問我可唔可以再碌多次再卡)
事實我過2日佢就幫我取消左再單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞