雅蘭中心牛角Buffet 劣質牛扮日本A5和牛

1001 回覆
46 Like 654 Dislike
邊間有無名?5-600蚊又唔貴wo
咁都呃到八舊水,真仆街
應該雪咗一段頗長時間

果舊係咩肉,睇外表真心唔識分。畢竟唔知咩部位切出嚟。
Sukiyaki mori
俾我係公司,我會送返幾張優惠券俾投訴人,然後話違反守則取消會籍。
肉質素就定咗嘅,再食唔食無咩大影響。但牽連返佢身邊嘅人,等佢做完仆街嘢(講緊搞員工迫退錢)身邊有人受返,再燒落佢到。
多謝(燦笑
入去埋位影晒相跟住食嘢,等到頭盤出血水再擺張牌過去影相,然後埋單就話啲嘢唔符合質素,要求回水否則搞大件事,結果真係回水,唔夠喉就上網再唱,諗住牛角會息事寧人再賠錢加會籍,結果貪心得滯比人哋個CEO玩轉頭
但佢個閪客到依家都係冇咩成本,個個咁玩都得喎
自己諗啦!樓上有條懵閪話唔使training㗎嘛,咪慢慢從錯誤中學習囉
點會冇成本冇後果,唔會公開講
條傻仔唔上網開POST唱衰人都可能冇事
而家搞大左件事人地CEO搵埋高層一齊CHECK閉錄電視
真係自己拿屎上身
你人在日本,呢度香港D貨全部都經幾多重要到?我唔係和牛達人,不過我就成日同D凍肉商攞唔同既牛RIBEYE 牛柳玩,全部都係室溫擺下就黑晒
我記得個CEO係正常人黎
應該係閪客搞事 叫左成百牒
堂堂CEO因為一個客要自己打千幾兩千字
都真係唔話得
講真果幾百蚊拎完錢,唔出聲大家當無事咪好,
依啲賤種港媽真係
美國農業部食品安全調查局(Food Safety and Inspection Service)過去曾指出,牛肉會呈現鮮紅色,是因為氧合肌紅蛋白與氧氣發生作用,若牛肉內部無法接觸氧氣,在缺氧的狀況下牛肉會呈黑紅色,但只要把肉放在空氣中與氧氣接觸,就會慢慢的又變成鮮紅色。

牛肉係切完擺係度會由黑變紅
如果擺"下"室溫就黑晒
你去街市睇下鮮牛肉零晨擺下就到係咩色既
講真,如果佢唔出聲,牛角咁大間公司,真係唔志在你幾百蚊,一定唔會搞鳩你
你搞到佢間公司聲譽,一定有問題
食兩餐可以買到PS 5
上星期食咗,其中一隻味既雪糕係溶得快,一出黎即刻係水狀,我同staff 講佢地無咩反應
啊你真係文盲架喎,凍肉商啊!你D鮮肉黎啊!
求名 係日本食過壽喜燒後係香港食唔返
樓主一定喺個閪客本人or佢啲frd,以為放上連燈就喺你岩?等睇你俾人告喇7頭皮
咪係,凍肉不嬲室溫擺得耐會變黑

所謂逐點回應
https://www.youtube.com/watch?v=OiNA5xOggpQ&t=612s&ab_channel=MeatDee

你望真d,條友話擺下室溫喎,唔係擺得耐喎
正路切完拎黎打邊爐果一兩個鐘,少少變色一定有,但一定唔會變黑
人地新國華d肉起完三條再切片再食埋連埋拍,點都有一個鐘,都未黑啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞