雅蘭中心牛角Buffet 劣質牛扮日本A5和牛

1001 回覆
46 Like 654 Dislike
好中
個fb post 有條友每一個reply 都幫事主兜
其實係咪都係事主之一
邊間?
其實真係睇邊間。。
有好多話自己係和牛
其實係澳洲和牛 仲要係幾低級咁
但牛角buffet 真係算正常
想知點縮法
//咁真係未見過和牛放久左會黑成咁,講下都唔比啊?//
咁佢哋都係講下都唔俾?

我覺得多數嘅人心態係價錢等於品質,所以先咁講。
牛角啲肉一定同係日本無得揮,所以講嚟盞被負評。

呢到俾得負評嘅人覺得你個比喻唔好,
可以嘅話用香港範圍內作比喻。

第一個主觀就被人覺得「車!搵日本嚟比,講晒啦!」
第二個就係大部分人都食牛角多(知名度高+分店多),已有一定嘅消費習慣,可能食開唔覺眼。再者,又有幾多人擺咁耐先嚟食⋯基本上無咁做嘅人都唔知留意到。
第三個自稱係達人級又無咩論據,俾人覺得係吹水令人質疑。如果單憑多年乜乜物,呢啲所謂嘅用語一早被人用爛晒,所以基本上啲人都自動當吹水。

加上香港做生意模式同日本唔同,即使日資嚟到香港都好參差,開頭可能好好但做做下就變質,成本、租金、擴展業務、當地文化、物流⋯呢啲因素直接影響質素。

好多嘢唔係一句我食鹽多過你食米就令人認同,客觀分析再討論就會令人覺得有討論嘅空間,再有共識。

當然我唔會反對你講牛角啲肉質素唔好但講真香港都幾多人劣食,以前香港叫美食天堂,依家呢?香港嘅退步有好多因素,好質素嘅餐廳少之又少。
仆佢個街
個pr做得咁好
又成班人排隊啦
我仲洗食既
香港好多乞衣
已證實係閪客想誣告牛角嚟R著數
抱歉標題並非事實
其實邊度有咁多a5 你去aeon/一田睇吓a5一件要幾多錢
仲拗緊
有人R著數,唔係因為服務員廢,係個啲無賴嘅人夠賤。

因為香港人廢,咁班香港人就唔好再黑警黑警咁叫,俾黑警成功打到殘疾嘅香港人就肯定黑都不如。

因為香港人廢,咁班香港人就唔好再柒婆柒婆咁叫,俾柒婆成功R到著數嘅香港人就肯定柒都不如。

你呢句又幾萬能key喎
難食都食咗十幾碟A5
佢應該搏緊ceo 唔可以拎cctv 出黎
佢放咗張紙卡係啲普通牛到唔係a5嚟
個客稱試多碟,試試下就咁
拎出黎又會話cctv片唔可以咁用,告返牛角,一個局黎。
真係閪到一個點 佢出世就好似為左厄飲厄食咁
佢話自己無食架 成碟無郁過咁叫人清走
molamola
黎緊要立法入學堂26個月 仲要有senior一帶一先比出樓面執枱
痴撚線,特登放張a4和牛紙係另一碟度,再影相都可以話係執枱跌過去

呃人就呃人啦
作都作得好d 講出嚟有邊個信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞