[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
focal kanta n1 大家對這對書架有咩評價? 同等價位有冇其他選擇?
N1 而家幾錢?
32k到
早幾個月都想入N1, 不過老婆話太大舊,外型柒唔鍾意,最後無買。
32k 可以買到Sonus Faber 坐地,都唔差
sonetto 3? 2者邊個抵玩? 音樂電影都會用到
N1 重要買腳架,都唔平。Sonettoiii 好似抵啲。另外Elac vela 系列都好,Elac 底音快速高分析力,睇戲啱晒
elac唔夾金仔e280。 sonetto 3 好似25k到就有。
25k ok 啊,你試下聽先
呢個價位可以試埋pmc
PMC 越嚟越貴
等到嘅話可以等代理年尾大減價
pmc個外型唔太吸引
入門av bypass 2ch amp 除左audiolab 仲有咩介紹?
主要都係airplay 聽歌

唔該先
筆值呢?
一萬內?
依家好多av amp. 都有 airplay 2啦,av amp. 做接收解碼再經 pre out 去 stereo amp. 就可以聽歌。
唔洗av bypass 功能?
我新手黎, 見而家用av amp 聽歌都幾正先想試下2ch amp 會提昇幾多

做左d 功課話如果無av bypass 功能好似個音量唔會一致, preout 過去要次次set 一樣volume ?
當然要av bypass 功能
如果你 source 係av amp. 其實你買部好啲後級已經可以
前置用緊mission mk2 lx1, 平平地,值唔值加個後級比佢?有有好介紹?謝謝而家

駁Av amp聽歌麻麻地,馬仔6015
大家會點揀?
睇戲 同二聲道
用緊sound bar 同一對Wi-Fi speaker
定升做avm 一套過
我睇戲都係Netflix , apple
聽歌都係串流
其實我唔太識分前級同後級
加部evo75 / audiolab 6000 play算前級定後級?

上網睇過powernode 個size 最正但好似無得av bypass

我萬零砌左套5.1 暫時感覺良好, 聽歌都幾正
打對馬開頭去新島沉船果幕d 聲已經好好j
其實唔理個天空聲
Avm 5.1 係咪點都好過 旗艦sound bar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞