[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁可能要搵下 Yamaha/ Onkyo
過 budget 就可能 Cyrus One Cast
Lyngdorf TDAI-1120
定用lee隻 8006搭隻平平地既usb dac算
唔想插咁多power cord
音響嘢已經算係容易搵到非中國製造
日系普遍都唔係中國製
反而喇叭大廠非旗艦級數就 MIC
B&W 7 系都仲係 MIC
得一萬就好難
Okay wor應該
2萬銀都算唔錯made in denmark
頂但好似冇得插headphone 點解功能咁齊唔做埋個headphone out
依個真係有少少可惜,但整體嚟講係好屈機,淨係個room perfect 我覺得已經值起碼五六千,因為真係超有效
真係可惜...
搵到lee部
Roksan K3 Integrated Amplifier
但lee部就冇wifi 英製
唔好意思 第一次入post,想問吓啲駁線嘢
小弟以家用緊Denon D-M41DAB 呢套雞嘢
我平時就咁一條RCA電腦輸出,當電腦喇叭咁用
以家想話如果電腦同PS5或者SWITCH都用返呢套嘢出聲得唔得㗎
如果可以應該要點駁線,又或者需要買啲咩額外嘢嚟插?
唔該各位
naim atom 差phono
ps5 ,係機度駁 光纖in落D-m41
switch =>tv=> 光纖in D-m41
唔該師兄
巴打點解要部可做前級嘅 amp? 駁有源喇叭?已經有 power amp?

筆直有限兼玩 passive 喇叭,建議買合併機

如果係用 USB 介面,又有藍芽等等,可以考慮 Cambridge CXA 61/81
我以家就係電腦3.5mm output 落部M41呀
不過都唔該師兄
或者 2部機 hdmi =>tv => 光纖=> m41 ,
1條線搞掂晒
明白,大概知點整
唔該師兄
我係諗住買合併機呀
可做前級 方便日後upgrade嘛
Cambridge 有部做到係呀
但我唔想要中國製
終於係間房Setup左套LSX
想問下個中低音相對IEM/耳牛比較大d濛d係唔係正常?試過用app較少左但都係差好遠,定唔知會唔會係間房太細既問題
我諗只有AV amp. 先滿足到你, Denon 啲AV amp 好似越南造的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞