[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
得部av amp , 想加部2ch amp 推書架仔聽下歌
如果買evo 150 係咪重手左?
無話重唔重手
all-in-one係呢d價位先開始有好野
係睇你配咩喇叭可能大才小用姐
用緊dali 咋, 諗住可以有排用同遲下升級喇叭都夠推咋感覺有d overkill
但evo 150 size 同款都好岩咀型
肯定會換就唔怕買
有時最怕買咗件貴嘢返嚟 凝住要搵件差唔多貴嘅陪佢 之後其實自己冇需要
搞足4,5粒鐘
鑽螺絲拉線先搞掂一對FH

乜搞咁耐, 睇落鑽幾粒螺絲.
原來燈槽 入面有鋁角
一鑽就中左 打去問 個時裝修先知
電批夠力既,.照鑽入去
同埋你冇用機check.下.?
大家唔好推
有dsp既可以唔洗
覺得重手咪買Evo 75,powernode,Vena 2果啲,睇你幾多budget姐
evo 150 仲要有 av by pass
係apps control
想問各位師兄
想問edifier a100 pc用 有冇分邊條線先聽到hi res?

求教 完全唔識音響

有二手想放
請問有無巴打識貨
pc記得裝好driver, 插件.
唔係好多時, 出唔到hi res落喇叭
師兄 唔該哂
不過有咩插件係要用
真係唔識
https://ppfocus.com/0/te194c876.html

假設你用foobar2000 播放dsd. hi-res要裝返 asio ,並output為asio.

唔係都係出cd音質落dac/喇叭度
係 但唔好講笑 我之前上昌業 就算推書架
用h390同590都一下聽到個分別
866唔貴wor都好似70-80k
聽過一次番唔到轉頭
我覺得最大分別係h190換h390
見到價錢只係差皮幾係好想衝h390 仲要有埋mqa
hegel是個好東西 買evo150不如買hegel
利申試左幾次仲未買 未買已經係打手
無試過elac 可能晏啲去原音試下同b&w比較下
我果陣岩岩攞到批文唔敢咁離譜 唔敢試390
聽完190即刻磅水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞