[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
豐澤訂隻devialet 要21日
Kef都要一個月
新手又再問野之前問過黎緊轉 laptop
因已有條QED所以想搵DAC 駁SPDIF 去LSX

但諗諗下多一舊不如少一舊,本身部HDV820就有XLR out, 咁係咪買條 Female XLR to RCA 就可以?

我上future shop 睇發現有XLR to RCA & RCA to XLR option,新手唔識有咩分別求指教

Thanks
自膠 KEF 無RCA , 應該只能搵3.5 AUX?
唔係有lan, 同光纖in咩
最後應該係未來店買chord/QED XLR to RCA + AQ RCA to 3.5

不過未知XLR to RCA vs RCA to XLR 有冇分別
Lan可以點玩? 本身用desktop -> 光纖 -> LSX
但轉laptop 就無光纖out
屋企擺係廳用
應該買soundbar定係marshall喇叭好?
好掙扎

我冇lsx 以下靠估

睇 說明書上增加wifi speaker .
根據其他wifi speaker , set完後, 電腦會有張wifi speaker sound card.

係播放器.如foobar 2000 ,output指定wifi speaker ,咁就係 lsx出聲.
聽歌定睇戲用先
2樣都有,都係擺電視下面,用埋黎做電視喇叭
買devialet 大隻定細隻?
Ls50都咁搶手?
全球貨運大亂籠
等下
我部岩岩入手既4700 咪岩要求
有pre amp,但價錢唔岩
細隻
而家單聲道 一隻95db 買多隻做一對
4700係邊部???
Denon X4700h
9.2 ch 有pre out
底一級 X3700H 都有pre out 啦
Hmmm…但d av amp功能我又用唔著
再諗諗
電視喇叭就soundbar 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞