[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
喇叭一萬, 萬五買部 合併連streamer 未計喇叭線 條數, 同Ls50 w2 最多打個和, 要贏 w2 ,我諗部合併至少要兩雞既lv
W2 有曬手合併連steamer, 你有得換 只有中間駁左右條lan 線 同換 電源
或者再加隻subwoofer
咁講w2個amp真係好好
解碼傳聞 同Cambridge CXN 8x 系同級
高音仲要 Class AB
我諗買對w2都起碼玩幾年
多謝師兄解答
如果兩萬五 筆直 分開喇叭同M 玩
我會揀喇叭 wharfdale EVO 4.2 + 隻靚M
EVO 4.2 少有書架 有三路分音
如果係買evo 4.2加咩amp好?
我遲啲去試聽下
一套西裝都係個啲
yamaha, 馬仔, CA
呢啲就要靠自己去聽下
有無師兄等緊 sonos beam gen2 , 多左eARC ,
Evo 4.2可以試埋creek同埋audiolab
加埋Atmos
想問下 audio lab 6000A 做av by pass 夠唔夠 推Polk S20, 6.5” bass
無錯,分開玩就只可以買對平啲低級啲既喇叭,而LS50W2係玩緊對過萬既LS50 Meta
電處會唔會壓縮左動態?
睇數字就推到嘅 但8300會更好咁解
同直插牆身比分別唔大 但背景肯定靜咗
如果打算玩5.1 用住denon x4400推evo 4.2聽歌ok品ok?
我星期四會砌好套x4700 + Polk S20
到時再答你
同你一樣 佢比個價靚仔應該同你一樣 但超曬標 本身只係考慮緊h190個價 而家都仲考慮緊唔知點好
你買邊隻咩價位
但多數avm 推聽歌 粗聲
我都預左遲啲加後級去改善
但h190 夾返部有咁上吓質素嘅Streaming DAC 都未必平過h390 好多
190呀
我本身應該都同佢陳列室一樣唔會用佢個streamer 但我已經係兩個禮拜之前去試記得個dac係好大分別 諗住聽日/後日再上去一轉扑鎚

師兄會唔會諗h190
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞