[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
NETFLIX 片, 你可以睇下最近上果套護女煞星, 尾段直升機追逐效果好出下
你地用緊邊隻atmos 喇叭 想買兩隻放前面喇叭頂
kef定klipsch? 用緊x6700h
最近買咗rythmik L12幾滿意間屋細夠哂玩 svs,rel都多人推介
我掛天花果對用 JBL CONTROL X 
我後置都用control x 前面atmos唔想上牆想放上喇叭算
Netflix 好多自定戲有Atmos
但 有無天空聲道就真係唔知啦
我plan 緊掛 JBL Conttol X 做FH + RH
咁多人用control x就咁放上前置上面做atmos點睇
反射喇叭? 普遍見d人用完都係失望多, 要個位靚, 又要set得好
就咁叠上面定掛上面?試過掛前置上面,麻麻地,可能太遠,掛梳化頂好好多
就咁 前置上面當FH 又唔夠高wo
JBL Control X 真心正, 白色靚仔自帶掛牆又唔貴 
但 問緊裝修 夠唔夠力裝落 燈槽下面
唔得可能用返衛星 CA MINX 22
新手想玩Apple Music Hires, 屋企有amp (Denon X8500), 但佢冇dac 功能, 只能外置dac 再經amp 去喇叭….但老婆objected 咗買大(貴) dac , 所以只能從ifi Zen V2 (有RCA出) or w2 (有optical 出) 選擇….請敎巴打邊隻會好啲?thx
聽左一個鐘左右
Ai41 -> RCA 轉aux cable插mac mini 聽apple music無損/ Spatial/ Dolby Atmos
立體感好足夠
人聲都出
樂器聲清晰
So far 滿意
未有cd機,試唔到住
已入手
ifi pro idsd, nt505
正喎,買條好啲電線補補佢
有冇推介
聽左2星期覺得未開晒聲
如果 Apple 不如買一條J 果啲 DAC? 反正都係 要有線髮i Device
又唔使買多舊野拎批文?
我都搵緊,你筆值?
巴打,言下之意推薦w2?
咁的話買USB 轉同軸/光纖更實際
邊度有得買?要淘?
但apple 唔係話一定要經dac 先可以去到24bit/192 kHz?
依隻,之前有巴打介紹過,iOS 好似用到
https://www.amazon.com/dp/B085XPRSGM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞