[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔知是咪晶片依一波是咁缺
我見美國svs都加左價
不過尖沙咀kef間店俾對面devialet是咁炸佢

都好似唔係好多人買kef喇叭
其實 LS50 w2 除咗方便,都唔算抵買
w2賣2萬唔抵?meta都一萬,淨低一萬去邊度搵到streamer 同擴音機?
都係因為老虎鐘意聽歌,但av amp又成日播播下停左無引 所以想買對主動喇叭。
Kef可以就咁開airplay黎播就好方便,又可以駁落去av amp preout

問左鹹片話跟kef 無左優惠了,加價到23800
唔知幾時先會再平番唉
Cambridge 囉,但效果未必有w2 咁好
你會唔會只需買個 streamer ?
https://www.definitivetechnology.com/en/product/subwoofers/dn8
點睇呢隻DN8 subwoofer
8 吋 一主動, 二被動
Rms 200W, max 500
35 Hz → 200 Hz (+-3db)
而家特價唔使4千
但我的FL FR喇叭已經駁緊av amp 無得分去streamer

我是用d320 (之前影音展半價)
買個Streamer dac 模擬輸出到 av amp 放大到 D320咪得囉,D320 好喇叭唔好嘥
有邊部好推介?
我諗 Bluesound NODE 2 夠你聽
謝謝師兄,我諗諗下都係唔得,咁的情況要開streamer 又開av amp先至用到airplay
果陣教太座唔好用藍牙要用airplay都迫佢搞左好耐先學到
而家要開的machine 由一部變兩部會麻煩左

我都是等ls50w2 減價了
多謝樓主,希望avlife/kef 可以11月減價
想放左部中置喇叭 UPGRADE過部新既
有無D音響二手買賣網可以選擇
我google左DCFEVER 同埋旋拍
review33 二手市場都好熱鬧
柒陸 hiendy 都有人留意
Review33
Post76
旋拍
有冇巴打聽過acoustic energy 既 AE1 active
上網見到好似幾吸引 想係自己房到用搭電腦
不過又要另外買dac解碼器
想聽吓大家意見
前排睇EISA AWARD 睇中左部POLK AUDIO RESERVE R350 中置喇叭,上網搵評論又極少人討論
有無巴絲有買過呢個牌子?
依期sound united (天龍果個代理)有sell佢
因為太貴無乜人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞