[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
會唔會你手機 play 緊 hi res 既歌 ?
以我所知大部份既 av amp 個 bluetooth 都係得 v4.2~
最盡得 aptx or sbc ( max 3xxk )
比較新既 av amp 都應該識 5G wifi
但我用airplay 就疾,
bt 就好順無事

有無巴打用天龍 av amp wifi 都係咁
想問下三千蚊筆直要隻放房既喇叭,
師兄們有咩推介?主要藍芽播歌,偶爾先駁線用。
Source spotify / joox ,會聽古典 kpop cantonpop 。
有諗過水母四代同埋marshall,但未實際聽聲。
而家個對係edifier luna eclipse.
試過 都係restart同update router 解決
真正原因不明
類似價位仲可以考慮Klipsch
https://www.amazon.com/dp/B0849M5JT5
請問係audioaffair買喇叭你地會揀邊種shipping ,FedEx 貴過最平個種7舊水,又唔知最平個種可唔可靠
普通有tracking果隻得啦,又唔係趕用,差幾舊水就無咁抵
請問 klipsh the fives 同 sonos arc
你地會prefer邊個?
主要用黎睇戲/ 打機
音響展聽過demo, 係輸入放便, 但音色好一般, 睇戲冇料到..
咁既價.買steam dac+adam or tannoy
klipsh the fives

最平果個international signed 是用邊間公司運黎香港?是否信得過?
無寫就應該普通空郵,不過呢隻應該掛號?唔知有無tracking
kef lsx定naim mu-so qb2好?
想問有冇人用denon x6700h 我連rtx 3070開唔到4k120hz 10bit 有咩解決方法
藍牙version同codec冇關,藍牙4.2一樣可以有LDAC, aptX HD等等,同5.0唔同係耗電量,接收及發射範圍,唔可以mutli device連接,目前最新version 5.2可以boardcast
同時問緊另一間有無free ship,因為睇76有人話問到有折
Free ship應該難?不過平D都好
76邊個POST有講有折咁正?
謝謝師兄
本身諗住尾班車kef ls50 wireless ii 諗住上轉毒氣室了左個心願 問我做左咩功課!劈頭第1句 kef垃圾 俾啲好野你試 小弟已經打左個突

抱住求真既精神入房同佢講得2皮幾budget 佢話okay 平有平玩係咪先 結果逐樣野同我試同我換 試足2粒鐘 喇叭都由fyne 300變左f1-5 加個Yamaha amp

佢話 拿 都話你有要求 但係套野宜加變左要37k 個下真係收左皮無聲出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞