[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有無人聽過ess 我有啲比佢驚艷左 仲平elac一截
10k黎講 買streamer dac 好 定 usb dac 好?
手頭上有部Rega int. amp 可以用
電腦就得部mba
yes 低音無elac咁下潛 但真係好闊 中高音又甜
https://essspeakers.store/collections/speakers/products/amt-limited-edition-6
raspberry pi / roon + USB dac?
長遠玩一定係streamer dac 分開
10k 可以睇下lumin
10K真係得lumin同Cambridge
俾多少少買Rose或者auralic
dac有冇推介?
唔介意大陸機同二手可以考慮holo 嘅泉2
另外chord quest都好似萬鬆啲
其他嘅話都係樓上師兄啲建議
大陸機仲有denafrips
Luxman 有部da-250但未聽過同埋都舊舊地
raspberry pi 好似幾過癮
Roon 可以用rpi 黎run 定係另一個device黎?
唔值,用外置解碼又要買source
airpulse A100或者二手kef LSX
想搵二手
Nt 505 , 有齊usb ,streamer dac 兩味8k

貴少少 馬仔 sacd 30n : sacd , streamer, usb.dac三味
有對用咗一個月嘅lsx睇你啱唔啱用
收到 唔該晒巴打 呢兩日岀去望下
30n 唔只貴少少喎,一個 double
加多少少系列麻 ,
多台馬仔sacd貴多1 皮野, 差唔多啦.

部野成4粒dac , 用晒落sacd ,usb ,streamer, 真正用得唔好晒. 所以我覺得幾底玩.

有錢都會入手試下
Same here ,有錢的話我都想入手
順手試埋用隻atoll in200se推隻elac 但仲係考慮緊atoll定hegel190 atoll做緊特價11k hegel二手都要18
有無人試過用luxman推elac?
roon其實都係software黎啫
atoll 200se 11k?😯似乎幾抵喎,法國野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞