[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
擺個位同ls50 差好遠喎
有位放amp 洗撚買ls50 咩
貴成差唔多一倍,會好過LS50 Wireless ii 都唔出奇嘅
始終分開玩第時都有得換下機玩下線
玩LS50W 到時聽厭咗又要再搞過
毒氣室當然是放毒
毒氣室即係邊間
依個要問番出post師兄先知
多謝你嘅意見 最後我都係買咗YU4
想再問問大家
如果我係駁電腦用
但佢冇usb插電腦
係咪要另外再買解碼器之類先聽到靚聲?
上網睇完都係一知半解
講緊啲試喇叭房 個日上左
原來呢間,之前去過買電飯煲同熨斗,冇留意有喇叭房
我見佢話已經內置akm ak4388 DAC解碼
如果我買條RCA to 3.5 會唔會都得?
訓咗剛起身,發覺市面上有啲打直或打橫放嘅一件過speaker,由四百幾至一千左右,啲趕幾正,想問嗰啲可以電腦同電視用嗎?
想平就買3.5m轉rca線(紅白線) 插落去,
想好聲買dac
ak4388 好舊既倉底貨
小弟 收緊二手B&w805 D3 我自用
師兄放的話
聯絡https://t.me/hioscarss
Tg傾
點解我將iPhone 經usb adapter (原裝) 去dac (ifi Zen V2) 再RCA去喇叭,部dac 着咗燈但聽唔到聲….
但用iPad pro 駁就正常…..
有冇巴打遇過或知點解?
冇插電
Thx 巴打!
如果你見到兩個低音夾住一個高音單元係中置喇叭黎,玩AV先用得著

或者係 sound bar,咁就電腦同電視都用到
V巴:
如果Ai41已有INTERNAL DAC
原則上如果我RCA駁mac出apple music係咪已經出到lossless?
各位師兄點樣睇 sony新出嗰部 a9呢
好似唔多巴打試過
班KOL去完發佈會消失左既
SONY CWB 聽過
TLDR:你當用萬五蚊買左四個藍芽quality 的speaker 黎用就差唔多
有錢俾多五千買KEF套餐,無咁多錢買佢新出條SOUNDBAR HT-A7000仲好過

音色一般,因為四個SPEAKER一樣,後面SURROUND的音好細,同前面FRONT 音黎講更加細
你當好似有四個surround speaker,聲音明顯差過同場條soundbar HT-A7000
佢無中間speaker 同SUB仔(要自己額外買),睇電影5.1/7.1最講效果就中間speaker 同SUB所以好致命
睇柒陸網話有人去聽過有人行過中間發射器會block 聲唔知是咪用左D 2.4HZ/BT NETWORK ONLY
佢最大賣點是連線,但不幸地每個speaker 都是要行一個插蘇位,再加埋中間control 又要一個插蘇又要插線去番電視,其實根本無少到線,如果屋企有女人都是會投訴你好麻煩
如果依家買st5000 會唔會太遲呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞