[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
沙田
正,快d cal埋sub仔去睇電影,加埋可以試下tidal 聽歌
反而喇叭線未到
仲係集運倉 要下個星期
下次用英國未來店買又平又寄黎香港
雜食 書架喇叭 放枱面聽 有咩推介?
買隻哥斯拉試下
Apple TV 買左
想請問下,之前爬文見有巴打用Magico A1, 想請問你地係配咩amp啊?黎緊搬屋想換喇叭入對A1 依家用緊Atc scm11 配 audio research vt50,唔知夠唔夠推/夾唔夾聲
幾多 budget呢?
5k左右
見到巴打買5.1心郁郁都想玩,我依加係ls50 w2加kc62。平平地amp加其他speaker有咩選擇? 另外kc62依加接落ls50到,咁之後可以點set sub
睇落又唔錯
我又要再諗過了嗎

想問咸片咩意思
友誠現金9xxx 好吸引 x4700係上年型號 我估新型號好快出。
Magico 要用大電流大功效石機推 (其實ATC都係
合併機既話Diablo 300 同 Soulution 都可以考慮
睇你budget

不過聽開ATC轉Magico應該會覺得唔好聽,一個豐厚中音,一個咁硬聲
AV Life
俾我就諗 wharfedale Evo 4.1。評價超高,向下排氣容易擺位。
不過標價$6k, 唔知可唔可以講到$5k
lsx自己都齊哂野架喇喎,師兄聽碟?
多謝你嘅意見,因為開頭諗住個amp ok既話就頂住先,見有人推介比A1 用 Hegel, 巴打你有冇聽過?我係有一次聽過Magico既聲覺得好吸引,好快好爽咁所以先想換
因為想聽番pc rip d歌同埋tidal硬解master,本身係pc放廳,用緊egg duo經ifi zen dac,想用番個dac所以問問點搞
係朋友度聽過A3 ,佢用Boulder 866推,雖然係合併機但已經發揮得好好,同埋帶返少少味道比對Magico
聽感都係同你差唔多感覺,可能我用開spendor 呢啲英國喇叭,所以覺得唔太啱自己聽

Hegel嘅配搭未聽過
你個amp一定要有preout 即係起碼都要3700
再買一對好平的無源當後置

但你個amp又教聲,個ls50 w2又教聲唔知道會否有delay

要其他師兄去解答?
一係用條長既usb線,dac同喇叭放房得唔得?
Boulder 866 我都有留意過,真係好吸引係價錢較貴
如果有pre out pass through過去應該冇delay?有冇啲平平地嘅後置介紹。另外係咪都需要中置,但電視櫃得1.5米,攞左ls50之後都冇乜位剩
喇叭連Amp都差唔多20萬,都係聽返自己屋企個套, 滿意就算
再上就好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞