[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
依個真係要lsx用家上黎講
打算用 kef evo4.2 + d300砌5.1 應該用咩amp好?

如果想玩埋atoms 隻amp係咪要勁d?
其實應該2700h都夠

最好就3700h 4700h起碼有preout
買個好啲嘅濾波拖板係有一定提升嘅
MS HD power 1200-2500之間 薄薄地個款好唔好用?

呢款? 家庭影院啱用
係呀師兄 如果MS-1080P V3 好用嗎? 用av amp,sub同埋ps5。
2channel直接插牆
1080p v3好似係上代。我用嚟插電腦 同埋電視。amp、sub仔呢啲大電流都直插牆。效果一般啦 平價嘢唔要求太多
上面金色個個拖板會有升級效果?
金色係今代 ms-2160p,睇佢 spec 同1080p 差唔多。無用過唔知會靚幾多
想問下如果買部nuc裝rock咁係咪應該用唔到hqplayer玩升頻
如果nuc>(network)>desktop(hqplayer)>dac咁又好似多舊魚不如就咁繼續desktop做埋core算
thanks 都係等下個月先買
買MS 果啲不如買Olson Sound FantasticOlson 果隻真係英國製造,而且個殼實淨好多,喺英馬買個價同MS 差唔多
如果配cambridge cxa 81好唔好?
CA 81 2ch 嚟wo
你當後級?
我都係插線算, 成日斷下斷下
係唔係JBL嗰啲?有冇一千蚊內推介
under 10k all-in-one Bluesound POWERNODE https://youtu.be/NhRMWjDcEoU
我見d人話ls50好難推
呢部會唔會唔夠力
推得到,當然唔好期望推得LS50好靚。或者好似John Darko 咁,加隻subwoofer, 因為底音最食功率。
得10k買amp唔好搞喇,買ls50 wireless 2啦
都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞