[音響撚]音響HIFI 討論區(14)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
好似係本地產品
去showroom聽過 用金仔e800推
聽完 點解咁多人好聲? 好難聽呀 高音吉耳 低音轟轟聲 聽幾首歌都唔覺得好聽 以為只有我係咁 我問其他師兄都一樣感覺, 個sales仲話真係好正 打抵幾萬蚊嘅喇叭 快買呀 就快加價 冇咩貨啦 好多人聽轉立即買
可以買新機
唔計外型,買對ATC 好過
我之前都係用緊呢個牌子, 用左十幾年, 不過質數真係....
泊晒邊 ..

網上唔多資料
所以真係好渣嘅牌子黎?
原先諗住只玩反射
突發成功爭取到 鑽燈槽 裝FH
不過只可以裝 到 minx22 個啲衛星仔
同埋右邊有陣 兩邊左右會些少不平均
會唔會對FH 效果 影響大

atc同fyne個特色唔一樣架喎
用金仔推將2樣本身已經好柔既野合埋
不如proac 10 sign
係難推D
Av amp cal 完聲就問題不大
BTW 聽飛花生啲師兄講啦 唔好用minx22
諗唔到邊隻 又輕又有白色
Minx22 都係勉強過關ja
JBL control x 2點幾kg 一隻假天花應該ok掛
Minx 都俾人話緊會唔會重得滯
再加碼就唔使玩架啦
暗湧仲有啲喇叭線
: 唔係無線架 ? 拉線上到咁高?
Front high 係咪可以唔洗裝係假天花 裝係電視機幅牆都得?
睇你啲相喇叭線都有機會收得埋嘅 右邊沿樑上假天花先再落番嚟
幅 牆係木板特色牆 百分之二百 碰不得
audyssey 會自動修正。

都有啲重1.3kg 重 minx 成倍
Btw thx
用緊 M-cube Se
師兄都係裝落FH ? 夠聲嗎?
我都係新手玩av

用cal較聲,會比較細.
手動較大少少.
不過睇戲都有聲出,但唔明顯, 如特登再較大又好唔自然.
所以我都由佢.

反而中置,需要好少少喇叭.
早前入左canton cd150 二手. 聽live . 高音上唔到.
最後拎左 一對3吋 2ch喇叭, 行並聯當中置.
中置我有 Polk s35
我初玩時, 似為左右都會出人聲, 原來唔係.
得中置先會出.除非設定改4.1, 6.1 ,勾走中置. 先會改為左右出人聲.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞