得罪講句,沉迷玩war-game果d人性格都有問題!!!

1001 回覆
658 Like 80 Dislike
搵人整份CC台鍵國憤青list喇
廢撚事咁多人認真回佢地
樓主真係好on9
香港無得當兵, 所以就要靠war game去吸收軍事知識
我以前就係成日同 同學打war game, 學開槍, 學戰術, 學團體合作

假如將來香港打仗, 我和同學將會係可以生存既人
因為我地只要拎到槍, 就可以係野外生存

相反, 樓主呢D就好快死
因為你連基本軍事知識都無, 比你拎到支槍, 都唔識用
呢個post啲回覆正正證實咗樓主嘅理論
樓主真係好on9
我以前就係成日同 同學打war game, 學開槍, 學戰術, 學團體合作

推爆去,推到上網絡大典
另外我想講.
一個軍人除左戰術知識以外
體能同心理先係最緊要
我就撚唔信打wargame 可以train 到呢兩點
呢個post啲回覆正正證實咗樓主嘅理論

引哂d war game毒撚岀黎
d wargame 撚真係嚇得下人
講緊弱智果方面
樓主真係好on9

推爆去,推到上網絡大典

要靠改唔同版本 先好笑

等睇有冇手足做嘢
樓主真係好on9

玩war game同人講識去打杖
我玩開total war 我直頭識指揮士兵

開gta就識揸車

開gta就識揸車

玩fm=識教波
講真 每場game總有幾個呢d人
例如人地死左照打、自己唔認死、End Game照追住人黎射都有,成個人失哂控
呀爸鐘意玩wargame
後生嗰陣買左好多美軍嗰啲裝備
而家放曬落床下底
得閒拎出黎抹下玩下氣槍

我完全唔覺得有問題
每個興趣都會有發燒友 乜人都有
憑咩wargame嗰啲性格就特別有問題?

好多男仔都鐘意玩槍game啦
L4d CS etc.
Wargame只不過係比vr更真實嘅一個玩法

點解要標籤人地特別有問題?

如果今次件事班人唔係鐘意wargame
而係鐘意動漫 鐘意kpop 鐘意打機
係咪肇事者鐘意嘅興趣就特別有問題先?

最後 利申
從來冇玩過wargame
小弟都有玩開 亦有真品gear wargame只可以話高消費興趣 最多可以學到teamwork 戰術呢家野你估你有真軍人導師咩 自己玩得開心咪算 打杖就有點on9了 打wargame人體力點同真正軍人比呢 人地係well-trained的 不過wargame界又真係幾多痴線佬,過份認真既人同毒撚既 但唔代表冇正常人 我自己team人就係一個痴線同毒都冇 只可以話認真就輸了 wargame由始至終都只係一個遊戲 而且係高消費加會受傷 鐘意既人會鐘意 相反亦然
根本冇野好嘈 只不過有部份人過度沈迷 Relax it's just a game

開gta就識揸車

玩開sims係咪可以做上帝

玩dead space,拯救殖民星,拯救埋人類

我打開Ace Combat識揸戰機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞