我係死神,專門審判自殺嘅人(3)

1001 回覆
354 Like 4 Dislike
再一次感謝各位支持,喜歡嘅話可以俾個正評。

上一個Post:https://lihkg.com/thread/241605/page/1

FB:https://www.facebook.com/%E5%A2%A8%E8%AA%AA-1417494148490607/
再一次感謝各位支持,喜歡嘅話可以俾個正評。

上一個Post:https://lihkg.com/thread/241605/page/1

FB:https://www.facebook.com/%E5%A2%A8%E8%AA%AA-1417494148490607/

推啊
Keep 住個正/負評先
留名
過咗陣,陳文輝望一望時間,突然快手快腳咁收起哂所有關於阿敏嘅海報同相落床下底,成間房頓時變得正常好多。我用讀心術先知原來佢屋企人好快就返,佢唔想俾家人知關於阿敏嘅一切。

然後佢上網播住周杰倫嘅《最長的電影》,望住一幅相。相入面,係一班小學生嘅合照。

就咁睇,係某小學嘅班相。

我透過讀心術,讀到陳文輝內心依一句──「我哋嘅故事‧‧‧就喺個一刻開始‧‧‧」

我再用深潛讀心術,進一步讀取佢思想。

最後,我入到去陳文輝嘅回憶之中。

地點‧‧‧應該係學校?唔清楚。

不過有一班著校服嘅細路喺班房取笑緊細個嘅陳文輝。

「頭皮怪!頭皮怪!」佢哋一直咁笑。

陳文輝就一直低頭,佢內心好尷尬、又驚,最後老師叫咗佢出嚟。

「陳文輝‧‧‧」

「‧‧‧」陳文輝唔敢出聲。

「你平時幾耐洗一次頭架?」

「我日日都有洗‧‧‧‧‧‧」

「咁可能你要換下洗頭水啦,如果唔係同學仔會唔鐘意你架喎。」老師拍拍佢膊頭,再面向全班:「你哋都唔好再笑陳文輝同學啦,再笑罸抄!」
正皮留名
lm
留名
出新po了!!!!留個靚名
LM
Lm
留名
原來童年過得咁傷心。

回憶好快就到陳文輝放學個陣,佢一個垂頭喪氣咁行出學校,就係依一剎那‧‧‧‧‧‧

「啪!」一個突然排球飛到佢個頭上。

「啊‧‧‧」陳文輝佢撳住個頭睇落好痛。

幾秒後,一個身影出現喺佢面前、蹲低擦撫佢個頭:「喂!喂!你有冇事啊?」

陳文輝嘅痛覺好快就消去,隨而代之係溫暖、心一跳嘅感覺。佢望住眼前嘅人,正正係細個嘅阿敏。

細個嘅阿敏,個樣其實好普通。

但有種輪廓就係越望越靚,越有氣質。

「‧‧‧」陳文輝呆住。

「對唔住啊‧‧‧我個排球打到你‧‧‧‧‧‧」阿敏不斷用手擦撫佢個頭,想令佢痛覺消去。

第一次,有人毫不介意地摸佢個頭。

「阿敏,拎返個排球嚟未啊?」遠處另一把女聲。

「對唔住啊,下次再見。」阿敏對佢莞然一笑,就拎個排球返去。

陳文輝望住佢嘅背影,原來佢嘅情根係喺依一刻種下。
最後係咪要靠神打倒v14
新polm
lm
依種愛慕、迷戀,漸漸喺陳文輝內心中增大,隨住年齡增長,佢越嚟越渴求得到阿敏。

「世上我除咗我阿媽之外‧‧‧」陳文輝望住相入面嘅阿敏,幾乎想喊咁樣:「你就係對我最好嘅女仔‧‧‧‧‧‧」

只係摸咗你個頭一下‧‧‧居然可以有咁多諗法。

陳文輝嘆咗聲,望住天花板:「如果我有錢啲‧‧‧或者靚仔啲‧‧‧唉,點會突然有人送花俾佢嫁‧‧‧‧‧‧」諗下諗下,佢就喺張床發脾氣、又痛哭、又嘆氣,表情十足,一瞬間完美演繹哂出嚟。

緊接,陳文輝開始用拳打床,越嚟越頹,手機又不斷轉狀態,然後望實阿敏Whatapps嘅「上線中」。

呢條友喺到發情?

之後,我都冇興趣再去望依條友做啲乜。

全日留喺間房亂諗嘢,你早有一日發癲殺人都好正常。
最後係咪要靠神打倒v14

死神不理是正是邪,只會做自己應做嘅嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞