我係死神,專門審判自殺嘅人(3)

1001 回覆
354 Like 4 Dislike
呢啲位停左好緊張
等出文
加速
molamola
Molamola
死神為左救呀敏入教堂
點解呢到停
Molamola
死神為左救呀敏入教堂

唔好呀 死神唔死得架
Molamola
死神為左救呀敏入教堂

唔好呀 死神唔死得架

死神入教堂救呀敏 但係佢唔入得
因為身為神但係犧牲自己 繼承做上帝?
呀敏做下一代死神?

Sorry for 1999
死神入教堂救呀敏 但係佢唔入得
因為身為神但係犧牲自己 繼承做上帝?
呀敏做下一代死神?

Sorry for 1999

啊敏係撞車死的
無得做死神啦
樓主加油
死神入唔到教堂

盲生

mola mola

點算
由頭追到落尾
live左
好想快啲知個結局但又唔想咁快完
文啊
LM
「因為我唔鐘意你囉‧‧‧!阿輝啊,你唔好咁痴線啦。」阿敏不斷退後,意識到對方嘅危險。

「呀!!!!!」陳文輝隨即喺背包裡面拎出一塊包含哥羅芳嘅毛巾,強行掩住阿敏嘅口鼻。

受哥羅芳影響嘅阿敏意識立即變得軟垂,陳文輝把握機會拎出一條粗繩將阿敏綁住喺一張椅子上,然後慢慢咁輕撫佢臉頰‧‧‧‧‧‧

同一時間,我已經做好覺悟。

喺漆黑嘅孤路上面,獨自前進往教堂嘅方向。

既然係上一輩自己留低落嚟嘅手尾,就由自己親自去收拾。

「死神大人‧‧‧你真係要過去?」跟喺我身後嘅馬面追問。

我望住前方,一直行一直行:「既然我瞬移唔到去阿敏身邊‧‧‧即係,佢喺教堂之類嘅位置,佢最常去嘅得一間。」

「我唔係指依樣‧‧‧而係,你一入教堂就會法力盡失,受聖十字架影響‧‧‧入到去你只會變到同普通人一樣、或者更差!唔再係死神!」

「你做咗陰差咁耐,想唔想升職?」我淺淡一笑,說:「機會嚟。」
mane
終於,我嚟到教堂門前。

望一望手錶,不慢亦不遲。

「死神大人!」馬面最後一次呼叫住我。

我停一停,馬面‧‧‧

希望,你知道如今站在你面前嘅唔再係死神。

而係張嵐。

我推開教堂大門,步入聖堂之中。

教堂依附喺牆上嘅周邊十字架隨即格格作響,微微抖震著,同時我感受到身體變得虛弱,法力亦都開始消散‧‧‧‧‧‧

正撫摸住阿敏臉頰,不斷講「我真係好愛你‧‧‧‧‧‧」嘅陳文輝猛然回頭,見到我之後就即刻拎把利刀出嚟!

「你係邊個!!走!!」

「死神‧‧‧」神志迷糊嘅阿敏雙眼半開半合地望住我。
文呀
文呀!!!
張嵐好型
不過我中意死神多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞