我係死神,專門審判自殺嘅人(3)

1001 回覆
354 Like 4 Dislike
啊啊啊啊啊啊啊啊啊
又係無文啊啊啊啊啊啊

今日仲有無

應該都係凌晨

等埋你先訓
第一個post已經估到死神就係救阿敏既人

有幾難估
夕陽初升之時,既金黃又短暫嘅光輝散射到墓地之上。

我拎住一束白花孤身一人前往到自己墓碑之前,望住墓碑上嘅自己,感覺好奇妙。

良久,我獻上花束:「張嵐,如果係你,你會點做?」

生前,我為咗救佢而自殺。

死後,我因為職責要親手收歸佢性命。

最後,我不自覺地躺坐喺自己墓碑之上。

我一直苦思好耐,矛盾喺我內心不斷糾纏。

望一望手錶,只要時針搭向一點、分針搭向二十四分、秒針搭向四十一秒,阿敏嘅性就會結束,佢嘅靈魂會跟住我嘅擺渡而前進入地獄。

我應該‧‧‧

遵守天職?定還是幫佢逆命‧‧‧‧‧‧
B
係要阿敏死都中出佢先
第一個post已經估到死神就係救阿敏既人

有幾難估

aggre
你幫唔幫阿敏,佢遲早都係要死
btw 阿敏
死左咪可以同死神長廂斯守
啊敏之後仲要同啊一一齊應該唔會咁快死掛
好緊張

難道我 可以扭轉宿命重遇你一次
係咪我睇錯。陳文輝約阿敏凌晨二時半,但阿敏被害時間係一時二十一分?

不過樓主寫得很精彩,加油!
屌,係呢度停
每隔三個月重睇一次 會發現好多伏筆
不過都係係新文
每隔三個月重睇一次 會發現好多伏筆
不過都係新文

故事終結早已注定沒法制止

故事終結早已注定沒法制止

其實我不理一切挑戰拼命試
半夜十一時正。

阿敏望住鏡前嘅自己,已經換好平時優閒嘅衣著,對住塊鏡練習住一陣同死神見番要講啲咩:

「死神,HI‧‧‧!」

「好耐無見喇喎~~」

「我唔搵你‧‧‧你真係唔會搵番我架喎?」

阿敏練嚟練去都係搵唔到一個完美嘅答案,所以佢就打電話俾陳文輝,不過信訊被飛去留言信箱之中。

「喂‧‧‧文輝?我會早啲到啊,一陣見啦。」

阿敏離開屋企前,仲望一望鏡前嘅自己一眼。

深一深呼吸,確信自己做得到。

殊不知,佢並唔知道,前方等待住自己嘅‧‧‧‧‧‧係一個死亡謊言。
Live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞