我係死神,專門審判自殺嘅人(3)

1001 回覆
354 Like 4 Dislike
文啊
文啊
得咁少
你老母 出撚得過少少揼波鐘

咁撚功你寫故囉
你比撚咗錢㗎?憑乜撚問候人老母啊傻閪

樓主咪撚理條垃圾
高質緊要過速度
諗住殺左阿敏送佢見死神

咁撚功你寫故囉

樓主咪撚理條垃圾
高質緊要過速度
樓主呢
諗住殺左阿敏送佢見死神

重未有文
文啊#fs

咁撚功你寫故囉

樓主咪撚理條垃圾
高質緊要過速度

高質大篇幅

咁撚功你寫故囉

樓主咪撚理條垃圾
高質緊要過速度

高質大篇幅

情太過洶湧像深海而我卻會忍耐但求來日你醒過來這份情像翅膀打開
push
仲未有文
變態毒撚快啲死得唔得
晏少少出
晏少少出

透過政府機構嘅電腦,我輕鬆搵出咗張嵐過往嘅住址、就讀學校,但佢間屋似乎已經賣咗俾人。而佢以前讀個間中學,我就對應時間,搵出咗張嵐就讀嘅班別。

再喺個一班之中,搵出其餘三十餘名同學嘅聯絡方法。

有三十幾個人要盤問,睇嚟‧‧‧今個禮拜又有排搞。

同一時間,陳文輝亦都如同我一樣努力。

因為靠住「認識死神」依個話題,逐漸同阿敏走熟。

例如,佢會老吹一啲關於我嘅事俾阿敏聽、會講自己同我有幾咁兄弟、會講我平時有咩做,不過一切都謊言。

就算追女仔,都擺脫唔到喺某人陰影之下。

咁追到,真係有意義?

北角區,電車中。

當晚夜正澄,繁華鬧市人煙吵雜。

街上燈光招牌亮得正耀,街上好多人都有自己嘅目的地,包括我。

終於,電車喺我面前停咗落嚟。

我走入電車行上第二層,幾張坐椅上只有寥寥數人,而我鎖定目標後,就走到後排座其中一個西裝男身邊坐低。

「‧‧‧」工作一日辛苦非常嘅佢望一望我。

應該心諗緊,點解咁多個空位唔坐,偏偏坐依到。不過佢冇出到聲,只係繼續眼睛半開半合咁訓覺。

「你識得張嵐?」我望住前方,問。
加速
佢望一望我,反問:「我識你‧‧‧?」佢頭髮帶點亂,身形瘦削。

「你唔需要知。」我望一望手錶:「你只需要答我問題。」

「痴‧‧‧線。」

我拍住佢膊頭,隨即帶住佢瞬移到IFC天台大樓之上。

「‧‧‧」原本睡意濃濃嘅佢,稍為開一開眼,即刻生龍活虎:「哇‧‧‧!痴媽筋嫁!!我喺邊到呀‧‧‧‧‧‧」

「答我,係唔係認識張嵐。」我捉實住佢膊頭,等佢唔會失足跌落樓。

「你‧‧‧你邊個啊‧‧‧‧‧‧救命啊‧‧‧!!!」佢成身顫哂,真係差錯一腳就會跌落去。

「我係死神。」

「你‧‧‧」

然後下一瞬間,我再次帶返佢到電車之中。

「‧‧‧‧‧‧」佢心有餘悸咁喘氣,眼睛瞪大望住我。

「你哋人類總係唔能夠輕易相信對方嘅說話,當人哋說話無人回事,總係要我施啲法術。」
繼續
死神愈來愈乞人爭
嗚啊 加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞