我係死神,專門審判自殺嘅人(3)

1001 回覆
354 Like 4 Dislike
「我係張嵐,專門拯救自殺嘅人。」

去自殺啦阿敏
F5撳到leg埋
F5撳到lag埋
F5制爆開左
「我係張嵐,專門拯救自殺嘅人。」

去自殺啦阿敏

逆向思維
「阿敏你‧‧‧‧‧‧」佢父親有啲啞口無言咁望住阿敏。

「快啲飄!」

「我盡力諗下!」佢父親點頭。

阿敏聽到依句後,就繼續放心地伏喺檯上睡。

見到阿敏訓得正熟,佢父親就除咗件外套落嚟當被披喺阿敏身上。

兩日之後,阿敏因為要接受陳文輝事件後嘅心理輔導而跟屋企人去到就近嘅將軍澳醫院。

但顯然地,阿敏冇因為陳文輝而受到太大打擊,反而係死神嘅離去‧‧‧‧‧‧

「阿敏?你試下‧‧‧放鬆啲,慢慢咁幻想自己喺片大草原,而唔係海火‧‧‧‧‧‧」喺面前嘅心理治療師道。

「‧‧‧‧‧‧」阿敏咬一咬牙,佢對於此等浪費佢時間嘅治療,冇乜耐性。
push
加速
仲有冇
文呀
樓上講得啱 虔誠者真係追一世
不過好好睇咁
加油
Live
不過好好睇咁

呢個故完左未架?
不過好好睇咁

呢個故完左未架?

冇外傳
樓主晚安
「我幻想唔到啊。」阿敏直接一句話應醫生:「不如你俾我走啦好嘛?」

「阿敏阿敏‧‧‧!唔好咁暴躁,放鬆放鬆‧‧‧‧‧‧咁你先可以脫離依個陰影。」心理醫生和氣地勸道。

「死神佢‧‧‧死神佢為咗救我‧‧‧‧‧‧犧牲咗自己啊!」阿敏企起身,有少許激動:「你依家要我坐喺到聽你廢up哂時間!?」

「‧‧‧死神?!」醫生嚇咗嚇,偷偷喺一份表格上填寫啲字:「睇嚟有埋妄想症,要食啲精神藥物‧‧‧‧‧‧」

「阿敏‧‧‧?你點啊?」聽到裡面響聲好大嘅老豆即刻跑入嚟。

「啊‧‧‧‧‧‧爸爸,不如帶阿敏返屋企休息下先‧‧‧依張係藥紙嘅配方‧‧‧‧‧‧」心理醫生小心翼翼咁遞咗張紙俾阿敏老豆。

阿敏父親望一望張紙,凝望良久,佢拒絕收下。

「醫生‧‧‧唔好意思,不過我個女唔會有精神病,所以唔會食藥。」之後,阿敏父親就帶阿敏離開。
啊敏老豆好波
樓主晚安

你講完晚安就有文 麻煩你瞓多幾次
「老豆‧‧‧你都知個醫生傻嘅呢?」阿敏仲有啲憤氣咁同父親抱怨。

「知,當然知。」佢父親拍拍佢個頭:「阿敏不嬲係我哋嘅醒目女。」

「‧‧‧所以,唔好再迫我見啲咩醫生‧‧‧唔好再開啲咩藥俾我食好冇?」

「嗯,唔會再迫你。」佢父親和順地安慰著阿敏:「但你都要應承我,唔准再捱餓同夜訓,知嘛?」

「唔‧‧‧」

「今日咁好天,」阿敏父親走出醫院,伸一伸腰:「就陪老豆周圍行下好冇!?」

阿敏內心其實唔太想,不過見老豆咁為自己,就點頭答應咗佢,佢諗或者心情真係會好啲。
F5有文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞