我係死神,專門審判自殺嘅人(3)

1001 回覆
354 Like 4 Dislike
戇鳩仔
引佢出教堂咪得

點引?死神嘅法力應該影響唔到教堂,因為會被克制,所以死神嘅法力應該用唔到。

「唔好咁多廢話啊!你哋全部啲人都係無本心‧‧‧靠個樣‧‧‧‧‧‧根本唔似得我咁用個心真正對阿敏好‧‧‧垃圾,廢話!!!」陳文輝理智已經全斷,衝向我面前
呢個位跑返出教堂,之後死神就唔會受教堂影響,就算冇左法力一樣夠打
快啦 追到最後 死神係唔會死嫁 無理由上帝條hihi淨係識食花生
其實好似有啲唔合理
1)死神本身就唔係咪邪魔之物,而係一個神,點解教堂會影響到佢?
2)如果有人係教堂入面死咗,咁死神點收佢魂?
3)上帝同死神好似咁高咁大,仲要唔係敵對㗎喎

1)天堂同地獄之別,天堂=天使,地獄=惡魔,而教會係含有神聖嘅力量,所以教會會影響到死神。

2)依個唔識...

3)之前樓主有講過,上帝同死神唔係敵對,只係上帝負責創造、死神負責引領死者,所以只係大家嘅職務唔同而已。

利申:以上係個人理性分析,錯嘅勿屌

教會最多咪代言上帝都地方 都咁大力量 咁墓地上帝又唔去得?
其實好似有啲唔合理
1)死神本身就唔係咪邪魔之物,而係一個神,點解教堂會影響到佢?

第2點

依啲時候交比馬臉條撚屌

馬臉入到教堂既 死神點解唔派佢去救
最多救完加佢人工

乜做馬面都有人工佢做咗咁多年

咁認真
死神叫佢佢都冇得唔做啦
收魂應該係黑白無常嘅工作?
喺教堂死咪上天堂 咁咪唔關死神事
加速呀
墨巴係咪去左睇周國賢未返屋企
其實好似有啲唔合理

1)天堂同地獄之別,天堂=天使,地獄=惡魔,而教會係含有神聖嘅力量,所以教會會影響到死神。

2)依個唔識...

3)之前樓主有講過,上帝同死神唔係敵對,只係上帝負責創造、死神負責引領死者,所以只係大家嘅職務唔同而已。

教會最多咪代言上帝都地方 都咁大力量 咁墓地上帝又唔去得?

我諗原理就好似上帝去地獄咁,一樣會被克制。墓地只係記念死者,應該唔會有咩力量
喺教堂死咪上天堂 咁咪唔關死神事

唔信教都可以去教堂㗎姐
或者唔夠虔誠呢
推呀推
Btw虔誠者係咪都係樓主舊文 上紙言追緊
頂。。。以為個故完左先開始睇。點知都要睇live
仲有冇文?
仲有冇
Btw虔誠者係咪都係樓主舊文 上紙言追緊

有排追
完?
其實好似有啲唔合理

2)依個唔識...

2.天使將佢帶走
收魂應該係黑白無常嘅工作?

中國野嚟
墨巴係咪去左睇周國賢未返屋企

攰到一直訓
其實好似有啲唔合理

2)依個唔識...

2.天使將佢帶走

又或者 靈魂自己行出嚟 一百萬個答案任意演繹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞