我係死神,專門審判自殺嘅人(3)

1001 回覆
354 Like 4 Dislike
張嵐為左救阿敏就係有意義咁死
「某程度上,佢都係有意義咁死。」但係,我連佢死咗去邊都唔知。

「嗯‧‧‧?」

「關於張嵐嘅,你可唔可以講更多俾我聽。」我望住佢。

「唔‧‧‧」佢望一望我,打量咗一陣:「跟我嚟。」

大半夜,佢就帶咗我去張嵐以前讀個間中學。

「爬入去。」莫沉言同我講。

「直接入去就得。」我直接走去推開學校大門。

「正常應該鎖咗‧‧‧‧‧‧」莫沉言向我招手:「by the way‧‧‧跟我嚟。」

莫沉言首先帶咗我去間學校嘅其中一間班房:「呢到,係我哋以前嘅班課。」

「幾殘舊。」

「其實,喺你最低潮嘅時期‧‧‧有個人走入你嘅世界,重生點亮番你個世界,會係一件好浪漫、好有希望嘅事。」莫沉言望住以前自己嘅座位。

「但同時,有啲人個世界會因此變得扭曲。」我雙手放袋,說:「點亮還點亮,唔好令對方太過依賴至係上方‧‧‧‧‧‧否則佢一失去你嘅光芒,就會比死更難受。」
「某程度上,佢都係有意義咁死。」但係,我連佢死咗去邊都唔知。

「嗯‧‧‧?」

「關於張嵐嘅,你可唔可以講更多俾我聽。」我望住佢。

「唔‧‧‧」佢望一望我,打量咗一陣:「跟我嚟。」

大半夜,佢就帶咗我去張嵐以前讀個間中學。

「爬入去。」莫沉言同我講。

「直接入去就得。」我直接走去推開學校大門。

「正常應該鎖咗‧‧‧‧‧‧」莫沉言向我招手:「by the way‧‧‧跟我嚟。」

莫沉言首先帶咗我去間學校嘅其中一間班房:「呢到,係我哋以前嘅班課。」

「幾殘舊。」

「其實,喺你最低潮嘅時期‧‧‧有個人走入你嘅世界,重生點亮番你個世界,會係一件好浪漫、好有希望嘅事。」莫沉言望住以前自己嘅座位。

「但同時,有啲人個世界會因此變得扭曲。」我雙手放袋,說:「
點亮還點亮,唔好令對方太過依賴至係上方‧‧‧‧‧‧否則佢一失去你嘅光芒,就會比死更難受
。」

呢句好中
點亮還點亮,唔好令對方太過依賴至係上方‧‧‧‧‧‧否則佢一失去你嘅光芒,就會比死更難受

呢句好中

應該無?
成日覺到死神個樣係林峰
阿敏之後係咪被死神調教完一輪先變淫底
Live
推!
起身寫文啦
好多文
好多文
阿敏鍾意左死神先咁多ff
重新
推推推 樓主通常夜晚先出現
成日覺到死神個樣係林峰

俾人講一講
成日覺到死神個樣係林峰

講一講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞