想過多倫多嘅入一入嚟

1001 回覆
350 Like 12 Dislike
同行
打算轉行, digital marketing 係加拿大新移民搵唔搵到工
領養定買好想養貓,但比較鍾意唐貓,外國多唔多見,貓義工嚴唔嚴
如果唔洗..咁可能果邊唔係好IT昨bo.. btw 好坦白講,就算有IT post grad比你讀,佢個program係當你有一定既相關knowledge,唔會由零開始教你。cs本身又唔係易讀,唔知你點樣追到進度。除非你去之前自學下..
btw加拿大讀research master
係咪好難studentship?
總覺得香港it 好多時都係掛羊頭賣狗肉 根本出到去不堪一擊
想問樓主加拿大graphic design industry 前景點?如果想讀個相關嘅master 有冇邊間u係好嘅?

感謝絲打咁熱心答問題,對加拿大好多野都唔了解,對未來好迷惘
個cntower好煩,可唔可以唔好再覆
人地加拿大退休會計師好心覆 唔識野就收聲
我都正想問下做graphic design 會唔會有機會睇香港嘅工作經驗,因為始終portfolio 係設計行業都幾重要。
見樓主比較多講IT行業較吃香,會唔會係加拿大讀返個關於ui design 嘅master 會比較易搵工,定其實直接搵工都可以🥲

謝謝樓主咁有心逐一解答🙏🏻🙏🏻
唔使咁嘅,都係多個人幫手答啫
根本人地唔係老奉答你呀港燦
On9,阿叔幫咗幾多人你知唔知
留名
All my cats were from my backyard- All stray cats.
Three didn't want to come inside and we feed them everyday.

Which one is 唐貓?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞