想過多倫多嘅入一入嚟

1001 回覆
350 Like 12 Dislike
絲打可唔可以分享下多倫多租屋有冇咩特別要注意?
如果岩岩過到去未有credit report會唔會比較難租到?
流程其實係咪同香港既差唔多?都係上網睇岩就聯絡agent再去睇樓然後同業主簽約比deposit?
感謝絲打每個回覆都好有心
絲打唔使急 忙咗自己事先有排都未通關,大部分問題都唔急嘅,都係打聽定先,慢慢來
想問下如果住aurora/ Newmarket 個社區岩唔岩有小朋友家庭?
返downtown 工要大概預幾多時間?
都舒服,不過Aurora 都開始多支那人。返downtown 預個半小時起碼
想問下 過嚟租屋有冇得同業主傾個價
同埋易唔易俾人當水魚
Thx 樓主
FRM / CFA?

any neighborhood recommendation? I prefer living in a townhouse. Richmond hill is too expensive to me
個半鐘揸車定GO Train? 想有個backyard 可以玩下種下花可以住邊好?
最撚平租個房仔可以幾錢?
嚟緊應該同朋友3~4人嚟Toronto fresh grad行stream B
想問一齊租house/condo邊度好啲?
唔洗好市中心,但想方便大家返工,同埋唔係華人區
預咗由低做起 一個IT(game dev)一個廚 一個電工類
不過冇工嘅話 Costco 麥當勞都可以

唔該你先
讀書囉 有sp 就入到境
Go train 視乎你個目的地近唔近站,揸車404 一定塞車
想問易唔易租到condo/apartment可以養貓?

想帶埋主子過去

想知搵屋既時候要注意啲咩

唔該絲打
想問下多倫多嘅大學
想問UoT係咪極難入,如果放嚟香港比較係咪仲難過入HKU
另外會點評價Toronto除咗UoT外嘅大學
IT post grad dip/cert 都要你有IT 相關background啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞