想過多倫多嘅入一入嚟

1001 回覆
350 Like 12 Dislike
依家反而係驚封關
真冇用 伸手到咁
住左多倫多有十年,當地人大部分都好友善,住過唔同城市,而家般咗去白人區 隔離neighbor 都好nice
真。。。
其實So far大家討論好好 樓主又好有心好詳盡
上面都答左好多問題
希望大家先追po 自己做下research再問啦
Ching 有冇聽過工程既BIM ?
師兄, 有時唔係唔想讀master, 但畢左業太耐, 讀master係stream A移唔到民
都得呀,大家交流吓資訊但我一陣就改名
揸車係好玩,但我真心怕自己撞到人我係左右不分嘅嗰啲人嚟,寧願自己早兩個鐘頭起身返工都唔想搞出人命

唔好意思 絲打
我就係無能力又無錢讀master嗰啲人
我係讀硬dip
想問多次confirm絲打講嘅公立college係咪上面嗰啲
唔該哂
Master可以呀。。。 不過討論重點唔好講咁多policy野啦 始終樓主唔熟
Hi左你
岩啊大家都係問搵工同生活既野多,問移民居留其實出面有好多post解答到
master/ post-graduate cert唔係要最近畢業五年先準讀? 同埋畢左業咁耐referral letter 都難
你上youtube睇人講解policy 可能會清楚啲
唔想騎劫樓主個po
有啲未必要academic reference 公司老細都得
資訊好亂 有d話一定要五年內 再搵搵資料先
Thx 咁就得了 安心曬 最緊要係友善

屋企人因為呢排美國嗰邊啲亞裔事件

有啲擔心
人到中年 30中, 老婆阿姨住oakville 可以一黎收留我地一陣

自己本身知做建材sales , 諗住黎到落手落腳做泥水野
老婆就一向做日本公司相關工作流利日文
但好似唔多日文相關工作

宜家最大問題係準備想生小朋友,唔知香港生埋先走定過到黎生好 , 想問下巴打未有PR 喺度生仔會唔會好大洗費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞