想過多倫多嘅入一入嚟

1001 回覆
350 Like 12 Dislike
咁如果我係0 IT background
過到加拿大想讀IT
喺香港有非專科degree的話
應該讀diploma定master好
利申:打算過嚟做嘢拎到PR後去讀書 因為可以用local價錢去讀
唔該晒樓主
冇車牌是咪死得?等唔切係香港考,想去到再考。
想知呢度做Uber eats/其他外送情況點樣?多唔1多生意?想過黎踩住單車送外賣儲錢兼熟習當地環境 再報master

利申 8大fg 2nd up
就算你係香港考完 香港車牌都轉唔到加拿大車牌 去到都係要考過啊
大學畢咗業十幾年冇返過去

香港人浦開嘅地方有冇咩改變?
會超貴 delivery fee+tips 同埋有啲餐廳外賣既話 佢個價已經係貴左
自己煮 又平好多 想食咩就煮咩
可以睇下bob 叔, youtube 仲有好多教煮野食 有時仲可以學下英文

利申:住左美國6年
絲打你好
想請問你知唔知加拿大Pastry呢行如何?難唔難搵工?
我係香港有degree 但想過黎讀2年diploma轉行 自己本身都對於整野食有興趣
除咗GBC 仲有冇其他college推介?
唔該晒你先
你個朋友應該唔係完全唔識programming 嘅文科人啵。佢係咪有讀過其他course?

Admission requirements:

Programming languages: All applicants who are successful in the admission process will be expected to have a foundational understanding in programming languages prior to the start of the program (for example; R or Python). If you do not already have this experience, your Application Advisor will be able to recommend online courses you can take to increase your programming acumen in these languages.
依家興行山去露營
冇車應該申請唔到ubereats
咁快考哂
Cs graduate?
請問天氣果方面點?
我睇index似會乾爽得黎又唔會乾到唔舒服
如果鍾意上山同滑雪,多倫多會唔會比較遠先有?
同問,滑雪好似少地方過vancouver 好多
多謝絲打詳細回答
想問多少少,咁其實加拿大多唔多後生買樓,80k年薪起加拿大係咪好多?
好奇問下師兄住邊區?
唔可以用單車送?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞