乙女遊戲愛好者入嚟交流下心得呀

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
其實玩到已經好感恩
睇日本review都係話還可以但玩慣QR嘅老玩家應該覺得唔夠皮,冇哂以前嗰啲sub endings,冇友情路線,攻略對象少,轉聲優之類
不過買得嘅都係買情懷,睇下主線,望返以前老公懷念下已經好好

我都係琴日開咗少少opening
感受到好盡力還原QR嘅寫作風格
主筆條友雖然唔係五月攻但都係以前系列副寫手

唯一真係唔喜歡嘅係愛麗絲個立繪真係好奇怪
otomate啲上色太fancy睇唔慣
啲表情唔係好還原當年愛麗絲嘅神髓
鍾意dia個立繪多啲
Alice有得續命好感恩
畫風我都算,但換聲優好致命
還返杉田嘅Nightmare俾我

新角色唔太吸引,今次又無得追我嘅本命Gray 同nightmare
開Game動力就細好多
當初我玩Alice都唔係全破,背後嘅真相多數都係睇劇透,quinrose太多條線

我諗Otomate版Alice開場應該唔需要玩幾粒鐘?
都長
佢好多refresher講多次個設定同要你行哂四個地區揀住邊
行晒四個區
好熟悉嘅套路
終於玩完3個角色了
依家明點解可以沉兩年船咁耐
手機就話可能會更新新嘢,switch個無限mode係咪都會keep住有新嘢定玩晒就loop舊對話?
Switch版只係開晒所有付費項目,無新嘢,
同手機版一樣,晴人同葵我無玩,
但係千彰嘅無限mode會到時到候有應節對話,
同埋隔一段時間佢會主動send 信息嚟氹你
(勁似牛郎吊住啲客咁
不過駁住電視玩真係另一種感覺 (恥度甚高
我都唔敢喺有其他人嘅地方玩,費時比人見到我監視個男人,以為我毒到要玩遊戲先有人同我massage
蝶之毒華之鎖
係,但係千彰把聲減壓一流,做嘢做到勁燥果陣會走去開啲付費故事玩一下就順返晒
係食百力枝果個小遊戲就算屋企無人都唔敢駁電視玩
我以為門司嗰度會多啲呷醋位,好想聽佢講啲好酸嘅對白🙈
要面呀嘛… 係須田拮佢2句到喉唔到肺
不過如果有得攻略須田應該幾好玩,
覺得須田係千彰嘅進化版嚟
係呀!switch佢隻豪華特典版有隻約會cd,
到最尾果節勁正!
不過出面應該無晒貨,你上網搵翻譯版,
聽完啲眼淚會係個口度流出嚟
有冇人會玩GS4?
1-3都鍾意但今次啲畫真係搞到我仲猶豫緊
但難得終於有新作仲要switch又好想試下
第一次見可以同須田同門司massage以為有支線可攻略⋯⋯被騙了⋯⋯仲要冇得主動搵
樓上都幾多人話會玩
我喺日本訂返嚟等運到⋯⋯11月先玩得
千彰把聲減壓+1
都係因為千彰令到石川界人成為左我玩乙女game既考慮因素之一
我都係咁諗,今次啲人冇個比得上前作..啲作畫差到
以前好快第一眼就睇中鍾意邊個角,GS3仲個個都靚仔到想即刻追哂,GD4要夾硬搵個有興趣咁
連個王子都好路人,反而另外有個角仲搶眼
人設問題,堅提唔起興趣,明明1-3宜家睇返都正(葉月,若王子,孖仔設樂)
我知石川界人呢個名係當時一拳超人,
果陣唔係我睇,係屋企人睇緊,我睇緊書定打緊機,
第一次聽到Genos 把聲就唔知點解就即刻另轉頭去望住個電視,想聽真啲,
果下就覺得佢把聲勁好聽,完全啱晒我口味
(我另一個追嘅聲優係杉田智和)
跟住玩呢隻game果陣無留意CV係邊個,
但一入game聽到佢把聲我就知要俾錢喇
仲有追健身少女都係為左佢,諗起都覺得自己痴線
用switch 玩囚禁點解好似好多位都要loading
雖然人設好柒, 不過因為真係太鍾意GS系列所以一定會支持
不過其實如果佢出返GS3 switch重製我會開心啲
我無PSP所以無玩3... 我都好想佢出3係switch

講真人設到呢個moment都唔覺得吸引人
但係根據GS既往績, 我都相信佢啲角色可以係對得耐先慢慢有感情
最重要係仲有GS玩我已經好開心...
GS3可以用模擬器玩返psp版
真心神作,我人生第一隻乙女game就係GS3,
之後都仲有玩其他乙女game,但無一隻可以令我係咁重玩嚟儲齊哂啲畫
同埋你講得好啱,GS系列就係一開始會覺得啲仔唔夠靚仔,但玩玩吓會覺得佢哋每一個都好正
真係有心跳嘅感覺
真係無咩為意,關唔關download 版同遊戲卡版事?
Gs3個系統係最好玩,
但係gs1&2某啲角色真係令人念念不忘,
同埋點解無官中版
Gs4 唔見有港幣售價 係咪即係冇代理 要訂先有? 成8千羊兌港幣好貴吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞