乙女遊戲愛好者入嚟交流下心得呀

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
杉田迪拉斯又係阿銀

不過雷歐同佢好難揀
幾個男角都正 亞瑟我都有刷好感 其實佢唔錯係髮型怪D
麻麻鈴木
符文5有花村同福山
幾個男角都正 亞瑟我都有刷好感 其實佢唔錯係髮型怪D
麻麻鈴木
符文5有花江同福山
蝶毒管家個BE震撼左我好耐
雷歐故事好睇
個人建議如果唔鐘意有養成元素
就唔好玩光榮出嘅乙女game
或者去試下體驗版

遊戲大部分時間都係度起樓
CG得9張,有3張只係換左背景
一共有520個事件,幾乎全部隨機
無心理準備唔好諗住全收集

至於劇情部分我只可以話
非常簡而精
完全唔洗用腦

但勝在隨機事件非常多,角色隨住好感上升台詞會有變化,以致多週目都會有驚喜。

另外有個水晶球可以每晚窺探男主心理活動
如果好感度高嘅情況下同其他男主互動
可以經常聽到各種醋醋發言

人設方面你永遠可以相信光榮
9個男主角同女配都非常可愛ớ ₃ờ

拎封面角色猶月為例
初初會以為係個我大爺性格嘅王子角色
但接觸之後會感歎不愧係光之守護聖
係個小太陽,非常自信但唔會令人反感
反而會感染埋你
非常非常無敵可愛!

女主感覺無咩性格可言?
基本上各種選項都算貼地,代入感算高
(比起其他乙女game黎講)

印象最深刻有次男主問地球嘅公司係一個點嘅地方
1.賺錢的地方
2.探索自我可能性地方
3人世間悲慘的終點站

毫不猶豫揀第三

安琪莉可畀我最大感受係比起其他無養成純劇情嘅乙女game,有一種我同男主嘅好感度同感情係我真真切切努力賺返黎
每一次同女配搶好感度同搶樓搶贏左之後
會感動到流淚

整體而言係一款輕鬆而且幾歡樂
無咩悲歡離合,代入感比較高嘅乙女game
_(:3」∠ )_
之前見信和有得買
好似係$528
如果預左唔會放返出去可以選擇下載版
下載版先$440
我係細個有玩安琪系列,某程度上情意結所以買呢隻
本身麻麻地啲人設(可能前作印象太深)
但玩落覺得啲人都幾有特色,每個人性格都幾鮮明,可惜係個人故事刻畫太淺
CG 係令人最失望既部分,頂佢本身cg 已經少,勁多重覆換個背景就算
水晶球係幾特別但又係好多重覆,唔駛cg 只係一兩句讀白好心會唔好咁孤寒整多啲啦

隻game 我已經玩完賣走埋
CG得9張,有3張只係換左背景

我上網睇完依句放棄左
CG數量令我懷疑人生

btw係每位男主9張
唔係成隻得9張
刻畫真係令我覺得光榮恨鐵不成鋼

前期平良同賽勒斯好似一直有野瞞住女主
到結局先發現係我諗太多

而且明明有好多野可以詳細展開黎講
佢偏偏唔寫,好多野都一筆帶過

後期內容過度重複到精神污染

隔離遙7都有少少呢類問題
有幾條線比人感覺趕工嚴重

感覺光榮無論嘅無雙,三國誌定期下Ruby party
嘅game都做得越黎越差

但我之後應該都會買
畢竟難得出中文版都會支持下

有時候我寧願光榮中文化同重制以前啲game
超想玩中文版嘅遙3
諗諗下以前安琪人物係game 入面故事線都係唔長,但果陣可能好多周邊補完(drama, 漫畫之類),而且同一代人又出左幾隻game 人設故事豐富啲

遙7個人故事突出好多,但共通線篇幅都好多,我後期都係咁飛對白
遙久同安琪睇黎都係吸番情意結既舊粉反而遊玩系統金弦比較好,唔知NS 會唔會有金弦新作(翻炒就不了)

中文化都係NS 賣點,我都想佢出翻以前既中文版呀
無辦法
遙久同安琪都差唔多係時代的眼淚
呢個post究竟有幾多個暗瘡肥婆諗下都驚
我見上網啲人賣番出黎都係賣四百頭 可以睇睇
5男角冇一見就想攻略既人 好似4傲嬌馬同雷歐咁 不過我應該會買黎玩既
真男主黎 佢中國兩個end都特別

最正係CG靚過立繪好多 本身睇立繪想唔玩
其實光榮仲肯出我已經好開心
玩緊英文版
漢化我搵過下好似冇出到
太hea 囉 淨係換背景
Gs4 本身都冇期望架 而家想要埋中文版會唔會太奢侈
見佢以前,gs2嘅時候岀1-2同梱裝,gs3嘅時候有1-3同梱裝,唔知之後有冇可能岀1-4嘅switch同梱裝呢
我覺得日本國內想要1-3switch重製聲音應該都唔細
中文就可能見到人哋有肉食先做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞