乙女遊戲愛好者入嚟交流下心得呀

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
好好好正
本身amnesia嘅toma 係我最鍾意嘅角色,玩完大正,gretel弟弟型好好好正!!
你有無玩晚鍾先
快啲買機啦
toma真係鐘意嘅就好鐘意,睇電波啱唔啱
亦都有人接受唔到

我比較鐘意kent
你對戰姫評價點
劇情會唔會勁長
路過
中學大學嗰幾年有玩開乙女驚
不過越大就越唔鍾意齋睇字既遊戲
上一隻clear既已經dynamic chord
反而沈迷其他文字量多既rpg 順便J仔咁
e.g fgo gbf
應該呢幾個月內會買
見到朋友玩安琪都玩到七七八八
有冇玩fire emblem風花雪月
戰棋game嚟 不過俾我玩到乙女game咁
遊戲性又高又可以溝仔 勁好玩
風花雪月係好玩
不過我覺得佢太多角色
可惜戰棋都係唔岩我口味
劇情長度算中間吧,可能因為推得快個人感覺短過晚鐘
優點係冇咩廢話劇情唔悶推進得快
美術、作畫、音樂都唔錯
女主唔係啲咩都唔識只靠人保護嘅女主,行動力同武力值都好高,唔會有好多優柔寡斷傷春悲秋嘅篇幅
缺點戰鬥演出少lag 唔知係我個人問題定點
因為係歷史背景game所以唔同線嘅劇情大致上走向都係一樣,但中間發生嘅事、觀點角度會唔同咁
如果有多啲後日談就好,好似辛辛苦苦終於一齊咁就完咁,有啲唔捨得
我當初都係因為古川慎官配而入手的
我唔玩sw 的
強post留名
switch中文版黎講有咩推介

[LIHKG] Galgame推薦及討論區 51 25/6 ハジラブ -Making*Lovers-
https://lih.kg/2575856
我好鐘意金弦系列! 有挑戰性得黎, 特別欣賞佢真係用心寫啲古典音樂知識..音樂學校唔係只係個背景設定
記憶中無印真係一首歌幫你錄清麗彩華悠情三種style....真係超有誠意

有冇玩Starlight Orchestra? 好似雖然係手遊但都有延續金弦精神, 唔係只係昆你課.......不過我都係唔想整多個新既手遊坑所以無玩
俾你講到有少少想買
我就係鍾意啲劇情快嘅作品
奧林匹亞的晚宴
最近出左隻安琪利可有中文,
見amazon jp都算幾好評

前排就玩囚われのパルマ同埋冷然之天秤色鳥撫子,
都算唔錯
我淨係玩完小紅帽線 開咗太多坑唔知填邊個先
鍾意金弦系列+1
有冇人玩佢個switch版octave
灰姑娘都正呀 最鍾意灰姑娘同魔法使
同意!

三個級長都係係我既
octave手遊感反而仲重啲,劇情太短太碎我唔算太喜歡個玩法,如果stok同octave調轉平台就好啦
推緊玄葉線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞