乙女遊戲愛好者入嚟交流下心得呀

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
真係提唔起勁
好似唔夠精彩咁
奧羅克算唔算係敗筆
係其他線仲覺得佢好型好正
一到佢個人線就覺得佢好廢
玩完體驗版有D心動
但我想買被囚禁的掌心多D....但度度都話無貨...E-SHOP又無得買....
日本e shop有特價啊 做到9月13
自帶中文
原來日本ESHOP有!!
THANK YOU!!今晚返去買先
可以試吓去bilibili聽吓drama,可能會拉返起少少興趣
好搞笑
2年咁耐岩岩開始玩,感覺同文字冒險好唔同
比較偏向似gs
因為唔駛追劇情,可以慢慢玩覺得幾好
先玩到晴人第一章
網上攻略好似話一個人有三個結局?
唔知玩幾耐先睇得晒
好怕miss啲事件,唔敢開會面event
楊正呀,堅持埋佢啦

雖然我最鐘意但丁,佢真係太可愛
故仔我最鍾意尼古拉,
但係玩但丁最投入,
因為但丁個CV係石川界人呀
即係掌心千彰個CV
我一路玩住一路自動將但丁個樣過濾成千彰個樣呀
可能係唔夠起承轉合
唔夠驚喜?
雖然甜度係夠既
我未玩奥羅克 但覺得佢好型
睇黎有錯誤期望
我第一條線玩尼古拉,係覺得正嘅,但第二個玩但丁,發現 原來係咁㗎 之後,就覺得應該係尼古拉x但丁
如果各位當中有人雷腐嘅話抱歉
GS3係我玩乙女game 最大嘅遺憾,
GS1,2都有玩,但係3真心投入啲
當年都買咗隻正版game,
所有角色都落到手 ,cg靚
劇情好,Ruka 同Kou 個故仔好正
而且我係衫田fans,所以呢集玩得好開心
(不過講性格我係鐘意Kou同設樂多啲嘅…)
一路睇攻略爆完機之後一路等漢化,
睇住漢化組開工,然後停工,然後爛尾
嘛~尼古拉單戀但丁姐,但丁應該真係只係當佢哥哥(可憐喔尼古拉
但丁又單戀莉莉咁耐,可能我有官配情結啦,想成全但丁嘅小小心願
聽埋drama就更加覺得佢超勁可愛
幾時岀1926中文喔喔喔⋯⋯
甜我都覺得麻麻地
係得尼古拉先叫甜
未攻個陣我都覺得係
佢條線開左冇幾耐我就不斷想派膠比佢
我都等緊1926中文
之前睇到話漢化 希望最遲出年既上半年會出啦
但丁係王道劇情,人設聲優都好正,
都留意到作者重心都係佢度,
因為你要玩埋其他人先睇得晒佢性格作風,
除咗係奧果個劇情透露出佢嘅陰暗面之外,
感覺佢係一個善良嘅小少爺咁,
始終尼古拉太搶戲,感覺比佢更似黑手黨大佬
如果出到1926漢化我諗我都會買,
石川把聲真係勁正,
同埋想睇下後續故事會變成點
見到你咁講,搞到都唔知開唔開埋落去
講起飛劇情,最近有個諗法
可能我一隻接一隻咁玩太多,又或者係因為玩中文版,睇字嘅速度快過聽對白
初頭兩隻game(ろろアリ,晚鐘)都會慢慢睇晒聽清楚晒啲內容,第三隻半打後(晚宴,steam prison,百花百狼,幻奏)開始睇字飛對白,唔係話劇情悶,但有種厭厭地嘅感覺,可能同類型嘅一次過玩太多?
依家玩囚掌好有耳目一新嘅感覺
大家如果玩到半路玩唔落去,轉一轉其他類型refresh一吓應該幫到大家

希望1926可以重甜
應該抖m會鐘意
不過我覺得女主有啲反智姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞